Zeleninová polievka s vaječným závitkom

evusik - fotkaevusik, 23. februára 2010
Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Foto: evusik

Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime so zeleniny mrazenej. Vaječné závitky sú rýchla a jednoduchá Zobraziť celý popisTúto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime so zeleniny mrazenej. Vaječné závitky sú rýchla a jednoduchá náhrada za slíže alebo knedličky do polievky.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody dáme variť mrazenú zeleninu, na čerstvú zeleninu si ešte chvíľu počkáme. Len krátko povaríme, aby sa zelenina nerozvarila, pridáme bujón, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Do misky rozbijeme 1-2 vajcia, dobre rozmiešame až na penu, pridáme bylinky a soľ. V lete stačí veľká hrsť nasekanej petržlenovej vňate, v zime akékoľvek sušené bylinky

  3. 3

    V panvici na palacinky si rozpálime lyžicu oleja a opražíme nakrájany cesnak. Cesnak preložíme do polievky. Do cesnakového oleja opatrne vylejeme trochu rozšľahaného vajca tak, aby sa nám roztiahlo po celej panvice ako tenučká palacinka. Čím tenšia tým lepšie. Opečieme z druhej strany, preložíme na dosku, stočíme do ruličky a nakrájame asi na 0,5 cm roličky. Takto postupujeme až pokiaľ neminieme celú vaječnú zmes.

  4. 4

    Vaječné závitky dávame do taniera až pri servírovaní a zalejeme horúcou polievkou.

Diskusia k receptu

jarco
My si doma robíme veľmi podobnú rýchlu polievku z dehydrovaného bujónu, najmä v zime na večeru. Voláme ju po balkánsky čorba, lebo vďaka množstvu zeleniny a cestovín je taká hustá, že lyžica nepadne na dno taniera, a dochucujeme si ju kyslou smotanou. Nabudúce namiesto cestovín vyskúšam túto "omeletu".

P.S. Krásna fotka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia