Fašírky zo zeleninky

vodalucka - bez fotkyvodalucka, 30. júna 2010
Fašírky zo zeleninky
Foto: Michaela Weberová

Komerčný recept.

Mamičky, nebojme sa experimentovať a skúšajme uvariť naším ratolestiam pochúťky z rôznych druhov zeleniny. Napríklad zeleninové fašírky sú pre mňa osvedčeným Zobraziť celý popis
Komerčný recept.

Mamičky, nebojme sa experimentovať a skúšajme uvariť naším ratolestiam pochúťky z rôznych druhov zeleniny. Napríklad zeleninové fašírky sú pre mňa osvedčeným receptom ako dieťa zje aj napr. takú brokolicu. Jogurtový dresing, ktorý som v tomto recepte použila, je navyše ľahkou a chutnou náhradou za kečup a iné produkty plné nezdravých Éčok. A spolu s deťmi si určite pochutíte aj vy! Autorka receptu: Katarína Štefanovská. Recept je vhodný pre deti od dvoch rokov.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g balenie
1 ks
2-3 lyžice
1 hrsť
1 ks
1-2 strúčiky
100 g, uvarené
3 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Do mixéra si dáme časť mrazenej zeleniny podľa vlastného výberu, pridáme cibuľu a cesnak a rozmixujeme.

  2. 2

    Postup opakujeme, až kým nebudeme mať rozmixované celé pripravené množstvo.

  3. 3

    Vo veľkej mise pridáme do rozmixovanej zeleniny vajíčko, pšeno (alebo ryžu), ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka a strúhanku.

  4. 4

    Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.

  5. 5

    Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút, zakryté alobalom, potom otočíme a pečieme ešte 10 minút odokryté.

  6. 6

    Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a rozmixujeme. Tento krásne zelený dresing, plný vitamínov, podávame s fašírkami.

  7. 7

    Tip: Pre lepšiu chuť môžete väčším deťom do fašírok pridať aj 2 PL strúhaného syra.

Diskusia k receptu

celka
Mám ráda karbenátky z jakékoliv zeleniny. Zaujalo mě v tom receptu to
pšeno a jogurt. Někdy to vyzkouším.
sjuz
mám pocit, že tento recept nie je tvoja vlastná tvorba....
hera
Raz davno som kupila na trhu kapustove priesady.Az ked vyrastli (a bolo ich hodne) som zisyila ze je to kel.No co uz hladala som nieco vhodne a nasla -robila som potom kelove fasirky a boli mnamky. aj toto vyzera ze je to fajn.vyskusam.
redakcia
@sjuz , je to v poriadku, je to špeciálny recept pre deti s dojčenskou vodou, ide o komerčný recept.
sjuz
no hej, redakcia - ale čo máme z toho, keď je celý skopírovaný, aj s fotkou? to si vieme nájsť aj sami...stačilo uviesť link...
katk
som autorka receptu na fašírky zo zeleninky. Bez obáv, tento recept a aj ten pred tým som vymyslela počas svojej materskej pre syna. To, že sa objavil aj na stránke Lucka je o tom, že proste pracujú so živými mamičkami ako som ja.
2x ababa a arkaj




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia