Foto: Michaela Weberová
Komerčný recept.
Mamičky, nebojme sa experimentovať a skúšajme uvariť naším ratolestiam pochúťky z rôznych druhov zeleniny. Napríklad zeleninové fašírky sú pre mňa osvedčeným Zobraziť celý popisKomerčný recept.
Mamičky, nebojme sa experimentovať a skúšajme uvariť naším ratolestiam pochúťky z rôznych druhov zeleniny. Napríklad zeleninové fašírky sú pre mňa osvedčeným receptom ako dieťa zje aj napr. takú brokolicu. Jogurtový dresing, ktorý som v tomto recepte použila, je navyše ľahkou a chutnou náhradou za kečup a iné produkty plné nezdravých Éčok. A spolu s deťmi si určite pochutíte aj vy!
Autorka receptu: Katarína Štefanovská. Recept je vhodný pre deti od dvoch rokov.
porcie
príprava
Postup
-
1
Do mixéra si dáme časť mrazenej zeleniny podľa vlastného výberu, pridáme cibuľu a cesnak a rozmixujeme.
- 2
Postup opakujeme, až kým nebudeme mať rozmixované celé pripravené množstvo.
- 3
Vo veľkej mise pridáme do rozmixovanej zeleniny vajíčko, pšeno (alebo ryžu), ktoré sme uvarili v dojčenskej vode Lucka a strúhanku.
- 4
Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky.
- 5
Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 stupňov C asi 15-20 minút, zakryté alobalom, potom otočíme a pečieme ešte 10 minút odokryté.
- 6
Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek (petržlenovú vňať, pažítku a bazalku), morskú soľ a rozmixujeme. Tento krásne zelený dresing, plný vitamínov, podávame s fašírkami.
- 7
Tip: Pre lepšiu chuť môžete väčším deťom do fašírok pridať aj 2 PL strúhaného syra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pšeno a jogurt. Někdy to vyzkouším.