Zemiaková omeleta

58vlasta - bez fotky58vlasta, 29. októbra 2009

Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle, a dajú sa do toho využiť aj nejaké zbytky.Či už Zobraziť celý popisVäčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle, a dajú sa do toho využiť aj nejaké zbytky.Či už mäso alebo zeleninka. Podobne využijem aj zbytky knedle, len treba dať viac oleja, lebo knedle ho vpijú do seba

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

zhruba jedna  porcia
2 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky, ktoré nám zostali z obeda alebo od včera, opečieme na oleji. Vajíčka rozbijeme do nádoby, pridáme 2 lyžice vody, soľ, ml.korenie, nejaké bylinky - oregano alebo bazalka, trochu vegety a zamiešame.

  2. 2

    Vylejeme na opečené zemiaky, prikryjeme pokrievkou a opekáme až vaječná zmes stuhne. Preklopíme na tanier opačnou stranou, alebo aj nie, ak sa nám nedarí a obložíme zeleninou.

  3. 3

    Do zemiakov môžeme pridať aj zbytky nakrájaného mäsa, zeleniny alebo hríbiky. Prípadne nastrúhaný syr, vmiešame do vajíčka. Fantázii sa medze nekladú. Teda využijeme hocijaké zbytky.

Diskusia k receptu

sebaedinica
takúto zemiakovú omeletu som niekedy robila často. Je výborna. Ja ju viem ešte ozdobiť kečupom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia