Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle, a dajú sa do toho využiť aj nejaké zbytky.Či už Zobraziť celý popisVäčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle, a dajú sa do toho využiť aj nejaké zbytky.Či už mäso alebo zeleninka. Podobne využijem aj zbytky knedle, len treba dať viac oleja, lebo knedle ho vpijú do seba
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky, ktoré nám zostali z obeda alebo od včera, opečieme na oleji. Vajíčka rozbijeme do nádoby, pridáme 2 lyžice vody, soľ, ml.korenie, nejaké bylinky - oregano alebo bazalka, trochu vegety a zamiešame.
- 2
Vylejeme na opečené zemiaky, prikryjeme pokrievkou a opekáme až vaječná zmes stuhne. Preklopíme na tanier opačnou stranou, alebo aj nie, ak sa nám nedarí a obložíme zeleninou.
- 3
Do zemiakov môžeme pridať aj zbytky nakrájaného mäsa, zeleniny alebo hríbiky. Prípadne nastrúhaný syr, vmiešame do vajíčka. Fantázii sa medze nekladú. Teda využijeme hocijaké zbytky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu