Cestovina v zapečenej paprike fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 8. júla 2010
 Cestovina v zapečenej paprike (fotorecept)
Foto: frezia68

Nie je to môj vlastný recept, niekedy som ho niekde čítala a v lete potom lovím v pamäti a improvizujem.......

2
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

100  g
100  g
4  ks
100  g
3  ks




Postup

  1. 1

    Veľké mäsité papriky si umyjeme a vršky odkrojíme a papriky zbavíme stopiek.

     Cestovina v zapečenej paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cestoviny a šunku nakrájame na slížiky.

     Cestovina v zapečenej paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny uvaríme,vychladíme a zmiešame s postrúhaným údeným syrom,šunkou,na drobno nakrájanou paradajkou.Osolíme,okoreníme,kto chce pridá bylinky,feferónku a pĺníme pripravené papriky.Môžeme pridať aj na drobno nakrájané zvyšné papriky.

     Cestovina v zapečenej paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené papriky ešte na vrch posypeme strúhaným údeným syrom a dáme zapiecť do rúry.

     Cestovina v zapečenej paprike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu misu som vytrela olejom a piekla pri 220°C asi 1O min.,potom som trocha podliala vodou a piekla ďaľších 2O min pri 200°C a pred dopečením som ešte raz posypala údenýn syrom a zapiekla. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

janadelfi
Mňam... iste skúsim... @Fr ézia68, ten tanierik z červenými kvietkami je plechový že? - aspoň sa mi tak pozdáva.... Také veci ja môžem.... Dávam do KK.
frezia68
@janadelfi máš pravdu,poznám ho od detstva,takže má už veľa rokov a druhý je už trocha obitý :-)) mali sme aj s modrými kvietkami.
janazjarku
@janadelfi aj ja mám rada plecháčiky :-) dávno , dávno plecháčikové veci vyrábali vo Fiľakove. Pri každej správnej fabrike bol taký obchodík kde sa za pár korún predávali nepodarky. Tak som si tam nakúpila bruchatý čajník žlto-zelený, červené bodkované rajnice, mokka súpravu aj s podnosom a to prosím kus za 1 Kčs!! Ach jaj de je tá fabrika dnes ?
frezia68
@janazjarku :a smaltované v Matejovciach pri Poprade-všeličo,doteraz mám rada hrnce smaltované,kastróliky.....teraz nehorázne ceny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia