30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 160 g |
|
| 1/2 vrecúška |
|
|
|
|
| 8 PL |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
| 100 g |
|
| na potretie: | |
| 1 ks, |
|
| 20 g |
|
| 2-3 PL, al. smotana na varenie |
|
|
|
|
| dresing: | |
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame. Šunku nadrobno pokrájame. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky s múkou, kypriacim práškom, mliekom, olejom, nasekanou petržlenovou vňaťou, nakrájanou šunkou a vajcom. Spolu premiešame vytvoríme žemličky s mokrými rukami alebo dáme piecť do muifínovej formy.
-
2
Zmiešame suroviny na potretie. Potrieme každý koláč a môžme posypať sezamom, slnečnicou al. rascou.
-
3
Pripravíme si bylinky.
-
4
Zmiešame suroviny na dresing s nasekanými bylinkami.
-
5
Pečieme pri teplote 180 C do zlatista. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme dresingom. Prajem príjemnú chuť :-))









Diskusia k receptu