Kurča Picasso fotorecept

egreska - fotkaegreska, 17. októbra 2010
Kurča Picasso (fotorecept)
Foto: egreska

...čím farebnejšie ,tým krajšie...

Suroviny

2 ks na kolieska
2 ks
2 ks - strúčiky
 čerstve alebo v konzerve
  zmes susena
1 dcl
1 kelímok
2 PL
1 PL
 na drobno nakrajana

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nasolíme ,okoreníme a posypeme trochou byliniek.Opečieme do hneda na oleji s maslom. Vyberieme do pekáča.Možete použit cele naporcovane kurča,alebo prsia,stehná...čo máte radi.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku opečieme cibulu.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrstvíme ju na kurča,bez výpeku.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Papriky a cibulky nakrajame a osmažíme.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame na kurča.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paradajky nakrajame ,pridame do výpeku,pridame aj cesnak,trochu byliniek a zalejeme vodou a smotanou.Päť minut povaríme.Nesolíme!

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso zalejeme ,zakryjeme alobalom a pečieme na 200 st asi hodinku.Potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené posypeme petržlenovou vňaťou.

    Kurča Picasso (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babav
@egreska , krasny recept,urcite chutne jedlo a farby naozaj hodne
majstra P.;-)
frezia68
Urobím podľa Teba,aj keď pôvodne som chcela ináč....tanier lákavý,ale kde je smotana?
babidka
@egreska , to kuriatko vyzera skor impresionisticky ako kubisticky :-)Picasso by tomu nedal tu jemnost ....:-) je to na zjedenie !
kyrinka
Tak, práve sa pečie :) ešte 40 minút . . . Vonia krásne, napíšem ako chutilo :)
evusik
tak tu presne platí, že jeme aj očami.... krásny a určite aj dobrý recept, krásne foto :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha