Foto: egreska
...čím farebnejšie ,tým krajšie...
Suroviny
|
|
2 ks na kolieska |
|
2 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
čerstve alebo v konzerve |
|
zmes susena |
|
1 dcl |
|
1 kelímok |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
na drobno nakrajana |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso nasolíme ,okoreníme a posypeme trochou byliniek.Opečieme do hneda na oleji s maslom. Vyberieme do pekáča.Možete použit cele naporcovane kurča,alebo prsia,stehná...čo máte radi.
-
2
Vo výpeku opečieme cibulu.
-
3
Navrstvíme ju na kurča,bez výpeku.
-
4
Papriky a cibulky nakrajame a osmažíme.
-
5
Dame na kurča.
-
6
Paradajky nakrajame ,pridame do výpeku,pridame aj cesnak,trochu byliniek a zalejeme vodou a smotanou.Päť minut povaríme.Nesolíme!
-
7
Mäso zalejeme ,zakryjeme alobalom a pečieme na 200 st asi hodinku.Potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava.
-
8
Upečené posypeme petržlenovou vňaťou.
majstra P.;-)