Zeleninový tanier so salámou Mňam, mňam

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 13. mája 2010

Mrkva, brokolica, mungo fazuľka, reďkvička, paradajka, ľadový šalát, uhorka šalátová, vajce, suchá saláma

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
8-10 ks
2 ks
1 ks
2 listy
1-2 ks
3 ks
5-10 dkg
1-2 KL




Postup

  1. 1

    Mrkvu uvaríme v slanej vode. Vajcia uvaríme na tvrdo. Naklíčenú mungo fazuľku podusíme na oleji a troške vody 3-5 min., ochutíme vegetou. Potom mrkvu scedíme rozkrojíme na plátky po dĺžke a trošku osmažíme na oleji pokiaľ nechytí kôrku. (viď. obr.). Pridáme trošku korenia a pravenslávske bylinky. Potom ku tomu pridáme brokolicu mrazenú (môže byť aj čerstvá, ale pred smažením potom ju tiež treba uvariť do polomäkka). Uhorku a redkvičku nakrájame na kolieska, paradajku na mesiačiky.

    Zeleninový tanier  so salámou Mňam, mňam - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme zeleninku pripravenú. Nakrájame si suchú salámu, vajíčko rozkrojíme na polovice alebo na mesiačiky. Na tanier si dáme ľadový šalátik a ukladáme zeleninku a ostatné ingrediencie podľa vlastnej fantázie. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zabiatko66
Ahojte milé kucháročky a kuchtíci, chcela som sa s Vami podeliť o tento jednoduchý receptík. Včera, keď som prišla z roboty, nevedela som čo mám na rýchle urobiť na večeru. Pozrela som do ladničky a čo bolo to som použila. No a vzniklo z toho celkom chutné jedlo, ktoré som si aj sama pomenovala ako Fitness tanier. A tá orestovaná mrkvička na bylinkách je naozaj chutná, dá sa aj sama zjesť.
alexdidi
tá zeleninka je fajn, ale salámu by som na fitnes tanier nedávala...
zabiatko66
asi máš pravdu, salámka ku fitness šalátu sa nehodí, skúsim to ináč pomenovať.
honestka
@zabiatko66 : mozem sa opytat aky program pouzivas na to zoskupenie fotografii? nieco podobne pouziva aj cistinka, ale este som nedostala odpoved. a potom ci sa ten program hoci aj na Mac computer. dakujem!
zabiatko66
honestka, ja používam Corel 14 na úpravu grafiky alebo Photo Paint a Photo Shop. Ale tieto programy majú len grafické štúdia a tlačiarne.
Ja robím s grafikou to je moje povolanie.