Recepty, kde je bylinky
	
       
 
	          
	            Špenát podľa Shirley
	          
  Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe,  pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapekané palacinky so špenátom
	          
  Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny). 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Ryba v plechu
	          
  Tento recept je môjho manžela,  ktorý ho aj pripravil.  Je vášnivý rybár,  preto ryba... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Lahodný cícer
	          
  Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Varené vajcia s jemnou omáčkou
	          
  Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút).  Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zeleninová polievka s vaječným závitkom
	          
  Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny,  ale príde k chuti aj v zime... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
	          
  Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Losos na smotanových zemiakoch
	          
  Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke.  Necháme vychladnúť,  ošúpeme,  pokrájame na plátky. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom
	          
  Zemiaky so šupkou umyjeme,  očistíme kefkou a zabalíme do alobalu.  Zabalené zemiaky preložíme na plech,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zemiaková omeleta
	          
  Väčšinou,  keď mi zostanú uvarené zemiaky,  tak urobím z nich omeletu.  Je to rýchle,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Bylinkové kura
	          
  Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Steak z Mlynskej doliny
	          
  Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové,  navariť zo surovín doma prítomných jedlo,  ktoré... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pangasius s bylinkovou krustou
	          
  Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach
        
      
    
	
       
 
	          
	            Cviklový šalát s jablkami
	          
  Surovú,  varenú alebo sterilizovanú červenú repu,  jablká a zeler nadrobno nakrájame,  pokvapkáme rastlinným olejom,... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Ružová panenka v bylinkovom fáši
	          
  Bravčovú panenku odblaníme, 
očistíme a odkrojíme
tak,  aby nám zostal
pekný valček,  ktorý naplníme
olivami.  Osolíme ho
a... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Ryba s mandľami
	          
  Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla.  Bylinky... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Špagetové hniezda
	          
  Z paprík odrežeme zelený vršok,  vyberieme z nich zrniečka,  umyjeme,  poukladáme na pekáč vymastený
olivovým... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
	          
  Varí: Branislav Križan,  šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Cestoviny s cottage syrom
	          
  Do servírovacej misy nasypeme
scedené,  prepláchnuté
a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, 
pridáme malé paradajky
nakrájané na kolieska
a 2... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
	          
  Kuracie prsia preložíme
šalviou a zabalíme
ich do parmskej šunky, 
ktorú sme nakrájali na tenké
plátky.  Osolíme,  okoreníme
a... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapekaný baklažán
	          
  Baklažán pozdĺžne prerežeme.  Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy,  pričom dávame pozor,  aby... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Srnčie predné mäso
	          
  Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme.  Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Parížske rezne
	          
  Rezne vložíme do mikroténového vrecka,  aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Polievka Bouillabaisse
	          
  Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít.  Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm... 
        
      
      

Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...

Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).

Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...

Lahodný cícer
Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut.

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...

Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom
Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...

Zemiaková omeleta
Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...

Bylinkové kura
Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...

Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...

Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...

Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a...

Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...

Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...
 Suroviny
Suroviny Mäso
Mäso Zelenina+ strukoviny
Zelenina+ strukoviny Ovocie
Ovocie Mliečne +syry
Mliečne +syry Cestoviny +prílohy
Cestoviny +prílohy Ryby
Ryby Huby
Huby Orechy+ semienka
Orechy+ semienka Bylinky+ koreniny
Bylinky+ koreniny Sladkosti+ pochutiny
Sladkosti+ pochutiny Tekutiny
Tekutiny Oleje
Oleje