Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky,pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi často do jedál. Celá moja rodinka má rada Zobraziť celý popisTento recept je z mojej vlastnej hlavičky,pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi často do jedál. Celá moja rodinka má rada bylinky,takže toto kuriatko pripravujem veľmi často!!! Je to mňam,mňam, mňamňo!!!!!!!!!!!!
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kura pokrájame na osminy,posolíme,pokoreníme a na rozpálenom oleji /alebo masti,ja používam pól na pól/ do hneda opečieme /10minút/,mäso preložíme do druhého hrnca resp. na pekáč. Vo výpeku jemne opečieme cibuľku, pridáme rajčinový pretlak a chvíľočku pražíme,aby mala cibuľka s pretlakom peknú farbu /10minút/.Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak,biele víno a trocha vody a týmto podlejeme kura, nakoniec kuriatko posypeme provensálskym korením /alebo ručne nazberanými bylinkami a to rozmarínom,tymiánom,saturajkou,bazalkou, majoránkou a aj petržlenovou vňaťou/.
- 2
Pečieme v trúbe prikryté alobalom 30minút alebo na šporáku vo veľkoum hrnci zakryté. Zatiaľ si vymiešame do hladka múku s vodou a pridáme k šťave,necháme zovrieť a dochutíme soľou. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu