Bylinkové kura

nadranka6 - fotkanadranka6, 22. októbra 2009

Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky,pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi často do jedál. Celá moja rodinka má rada Zobraziť celý popisTento recept je z mojej vlastnej hlavičky,pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi často do jedál. Celá moja rodinka má rada bylinky,takže toto kuriatko pripravujem veľmi často!!! Je to mňam,mňam, mňamňo!!!!!!!!!!!!

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1
2  PL
2 PL
2 PL
250 g
2 PL
4 strúčiky
1/4  l
1 PL
0,5 balíčka




Postup

  1. 1

    Kura pokrájame na osminy,posolíme,pokoreníme a na rozpálenom oleji /alebo masti,ja používam pól na pól/ do hneda opečieme /10minút/,mäso preložíme do druhého hrnca resp. na pekáč. Vo výpeku jemne opečieme cibuľku, pridáme rajčinový pretlak a chvíľočku pražíme,aby mala cibuľka s pretlakom peknú farbu /10minút/.Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak,biele víno a trocha vody a týmto podlejeme kura, nakoniec kuriatko posypeme provensálskym korením /alebo ručne nazberanými bylinkami a to rozmarínom,tymiánom,saturajkou,bazalkou, majoránkou a aj petržlenovou vňaťou/.

  2. 2

    Pečieme v trúbe prikryté alobalom 30minút alebo na šporáku vo veľkoum hrnci zakryté. Zatiaľ si vymiešame do hladka múku s vodou a pridáme k šťave,necháme zovrieť a dochutíme soľou. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia