Broskyne

Broskyne ako ingrediencia v receptoch:

  • Broskyňový koláč (fotorecept)

    Broskyňový koláč (fotorecept)

    Jednoduchy, rychly, chutny kolac z cerstvych zrelych broskyn.

  • Zapečené broskyne

    Zapečené broskyne

    Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do rovna. Okraje štvorca potrieme vajíčkom a priložíme 1 cm široký pásik cesta. Vznikne korpus s vyvýšenými okrajmi.

  • Kuracie mäso s broskyňou, syrom a ryžou (fotorecept)

    Kuracie mäso s broskyňou, syrom a ryžou (fotorecept)

    Pekné a chutné jedlo. Čo viac k tomu dodať.

  • Panna cotta s broskyňami

    Panna cotta s broskyňami

    Šlahačku s kyslou smotanou, cukrami a želatinou zahrejeme ( nema vriet) a vymiešame do hladka. Broskyne nakrajame a dame varit do hrnčeka s cukrom, roztlačime pučiakom na zemiaky a vmiešame rozpusteny škrob v asi 0, 5 dcl vody. Miešame...

  • Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou

    Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou

    Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, žĺtok, vanilkový cukor, olej, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Medzitým si pripravíme tuhý...

  • Recept bez obrázku

    Zapečené kuracie prsia s broskyňou

    Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň ale aj na narodeninovú oslavu a slávnostné chvile.

  • Zebrová torta plnená

    Zebrová torta plnená

    Tento recept som dlho hľadala. Na nete som našla viac verzií, tak som pospájala niekoľko a vytvorila túto svoju. Recept pridávam, lebo sa tu nedávno objavil jeden na zebrový koláč - tortu od @piglin ....

  • Tvarohovo– broskyňová bomba

    Tvarohovo– broskyňová bomba

    Z múky, vajec a cukru vyšľaháme cesto na 2 piškótové plátky, ktoré pečieme pri teplote 180 – 200 oC. Do jednej sklenenej pologuľatej misy dáme fóliu, aby sa nám bomba lepšie vyberala a vystelieme ju...

  • Sladká maškrta Clasica

    Sladká maškrta Clasica

    Je to easy recept na sladku maskrtku zo zemiakovo-mucneho cesticka.

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Vianočný kurací šalát

    Uvarené mäso nakrájame, pridáme na kocky nakrájané uhorky, broskyne a ďalšie prísady a všetko dobre premiešame.

  • Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami

    Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami

    Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.

  • Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou

    Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou

    Broskyne prepolíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a grilujeme ich na rozpálenom grile. Rukolu premyjeme a pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením.

  • Farebná roláda

    Farebná roláda

    Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Ovocná polievka na studeno

    Jahody preberieme a hrozno očistíme, spolu opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do hrnca.

  • Recept bez obrázku

    Kalifornské závitky

    Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.

  • Recept bez obrázku

    Ostrý džem z broskýň a hrozna

    Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

  • Recept bez obrázku

    Broskyňový džem

    Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak dlho, kým sa šupka nedá stiahnuť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist