Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney

Martin Kovarský
šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava, 30. mája 2011
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, muškátovým orieškom a so zázvorom asi dve hodiny.

  2. 2

    Počas varenia pridáme trstinový cukor, citrón, balzamico a kardamón.

  3. 3

    Uvarenú zmes necháme vychladnúť a servírujeme s upečenými mušľami svätého Jakuba (osolené na masle).

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Môj x-tý pokus obľúbiť si ryby a morské plody.. opäť smola. Nevadí, kamarátka ich zjedla, podľa jej slov to bola delikatesa ;-) Každopádne, ďakujem za recept!



@redakcia v texte receptu je chyba, iste sa nemá broskyňa tepelne mučiť 2 hodiny, skôr tie 2 minúty ako sa uvádza nižšie pod surovinami.