Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
20 g
150 ml
50 ml
1 ks
1 vrecko
1 PL
1 ks
250 ml
1 PL
4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, žĺtok, vanilkový cukor, olej, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Medzitým si pripravíme tuhý puding. Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme.

  2. 2

    Pohárom povykrajujeme z cesta kolieska. V strede urobíme priehlbinku, kde dáme puding a do každého koláča štvrtku broskyne alebo jahody. Necháme ešte nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Hotové koláče potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Pri týchto koláčoch, ktoré sú obdobou moravských koláčov, sa nekladú medze fantázii. Môžete vyskúšať rôzne druhy ovocia podľa toho, ktoré majú momentálne sezónu.

Diskusia k receptu

babav
Zaujimave!Nikdy by ma nenapadlo takto pudingom plnit kolaciky?!
vika2
urobila som ich z dvoch dávok a boli super
anina43
koláčiky sú ľahunké, akoby plnené tvarohovou plnkou a majú výbornú chuť, niekedy pekávam
dorisa
Recept vyzerá zaujímavo, vyskúšam, koláčiky sú krásne, mňam. Recept ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia