Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, žĺtok, vanilkový cukor, olej, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Medzitým si pripravíme tuhý puding. Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme.
- 2
Pohárom povykrajujeme z cesta kolieska. V strede urobíme priehlbinku, kde dáme puding a do každého koláča štvrtku broskyne alebo jahody. Necháme ešte nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Hotové koláče potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.
- 3
NÁŠ TIP: Pri týchto koláčoch, ktoré sú obdobou moravských koláčov, sa nekladú medze fantázii. Môžete vyskúšať rôzne druhy ovocia podľa toho, ktoré majú momentálne sezónu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu