Broskyňový koláč

babkamt - fotkababkamt, 5. novembra 2010
Broskyňový koláč
Foto: babkamt

Tento recept mám od môjho otca, ktorý bol kuchárom. Chutí celej mojej rodine.

15 minút
príprava
35 minút
na 180,150 °C

Suroviny

35 dkg
25 dkg
25 dkg
6 ks
0,5  ks
4 dkg
1 lyžica
28 dkg
1 čajová lyžička
3 lyžice
60 dkg




Postup

  1. 1

    25 dkg práškového cukru vymiešaj a maslom, pridaj 1 celé vajíčko a 5 žĺtkov, pridaj múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, pridaj aj 1 polievkovú lyžičku maizeny, mlieko podľa potreby.Cesto vylej na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladaj na mesiačiky pokrájané broskyne alebo iné ovocie a daj piecť do rúry vyhriatej na 180 stupńov celzia. Peč 20 minút. Z 5 bielkov a 28 dkg kryštálového cukru vymiešaj tuhý sneh, pridaj ocomin.

    Broskyňový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Z 5 bielkov a 28 dkg kryštálového cukru vymiešam tuhý sneh,do ktorého pridám pár kvapiek octu.

    Broskyňový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Tento sneh natriem na upečený koláč a dopečiem pri 150 stupňoch.

    Broskyňový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

tothka
Koláčik je to super, takýto robievam ale bez bielkového snehu. Túto variáciu so snehom si určite doplním.
celka
Koláč je určitě chutný. Ukládám si do KK.
marta5
Iste je dobry,ja ho peciem v lete a davam ribezle,je velmi chutny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia