Foto: babav
Jednoduchy,rychly, chutny kolac z cerstvych zrelych broskyn.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Broskyne:
-
2
Umyte broskyne nakrajame na tenke mesiaciky;
-
3
V panvici rozpustime maslo,pridame cukor a skoricu;
-
4
Vsypeme broskyne a podusime ,kym nepustia stavu;
-
5
Opatrne ich vyberieme a nechame vychladnut;
-
6
Na miernom ohni sirup este varime do zhustnutia;
-
7
Pripravime si suroviny na cesto:
-
8
Maslo vyslahame s cukrom na penu,do ktorej za staleho miesania pridavame vajcia. Muku zmiesame s praskom do peciva a jemne vmiesame do hotovej zmesi.
-
9
Vymiesane cesto vlejeme do vymastenej ,mukou vysypanej formy;
-
10
Na vrch naukladame mesiaciky broskyne ;
-
11
Pecieme do zlatista pri teplote 175 stupnov C , 45 minut. Mierne vychladeny kolac vyklopime na tanier a potrieme sirupom;
-
12
Ozdobime mesiacikmi z cerstvej broskyne a krajame na porcie;
-
13
Dobru chut!
-
14
Upiekla som ho aj na plechu;udusene broskyne som obalila v muke pred ukladanim na cesto.Takto netreba kolac vyklopit,da sa krajat na plechu,lebo broskyne nespadnu na dno.
-
15
Na vrch som nalozila nakrajane udusene kocky broskyne;
Diskusia k receptu