Zapečené broskyne

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
Zapečené broskyne
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií

Suroviny

400 g
1 ks na potretie
Plnka:
100 g
100 g
1 ks
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do rovna. Okraje štvorca potrieme vajíčkom a priložíme 1 cm široký pásik cesta. Vznikne korpus s vyvýšenými okrajmi.

  2. 2

    Potrieme vajcom, popicháme stred a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Z mletých mandlí, práškového cukru a 1 vajíčka spravíme náplň. Suroviny len spolu zmiešame.

  3. 3

    Potrieme ňou predpečený košíček a do neho naukladáme šesť na mesiačiky nakrájaných broskýň. Posypeme škoricou a pečieme pri teplote 170 oC.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: