Zapečené broskyne
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 23. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do rovna. Okraje štvorca potrieme vajíčkom a priložíme 1 cm široký pásik cesta. Vznikne korpus s vyvýšenými okrajmi.
- 2
Potrieme vajcom, popicháme stred a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Z mletých mandlí, práškového cukru a 1 vajíčka spravíme náplň. Suroviny len spolu zmiešame.
- 3
Potrieme ňou predpečený košíček a do neho naukladáme šesť na mesiačiky nakrájaných broskýň. Posypeme škoricou a pečieme pri teplote 170 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu