Tvarohovo– broskyňová bomba
Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z múky, vajec a cukru vyšľaháme cesto na 2 piškótové plátky, ktoré pečieme pri teplote 180 – 200 oC. Do jednej sklenenej pologuľatej misy dáme fóliu, aby sa nám bomba lepšie vyberala a vystelieme ju jedným plátkom. Želatínu dáme napučať do troška vody. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a vanilkovým cukrom.
- 2
Potom pridáme tvaroh do šľahačky a nakoniec zohriatu želatínu a vymiešame dohladka. Jednu polovičku krému dáme do formy a položíme naň broskyne. Prikryjeme zvyšným krémom a nakoniec celé zakryjeme druhým plátkom.
- 3
Dáme do chladničky na 6 hodín alebo na celú noc. Ozdobovať môžeme šľahačkou a farebnou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu