Tvarohovo– broskyňová bomba

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Tvarohovo– broskyňová bomba
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

8 ks
8 PL
8 PL
3,5 dl
2 ks
75 g
2 ks
350 g
1 balenie




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a cukru vyšľaháme cesto na 2 piškótové plátky, ktoré pečieme pri teplote 180 – 200 oC. Do jednej sklenenej pologuľatej misy dáme fóliu, aby sa nám bomba lepšie vyberala a vystelieme ju jedným plátkom. Želatínu dáme napučať do troška vody. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a vanilkovým cukrom.

  2. 2

    Potom pridáme tvaroh do šľahačky a nakoniec zohriatu želatínu a vymiešame dohladka. Jednu polovičku krému dáme do formy a položíme naň broskyne. Prikryjeme zvyšným krémom a nakoniec celé zakryjeme druhým plátkom.

  3. 3

    Dáme do chladničky na 6 hodín alebo na celú noc. Ozdobovať môžeme šľahačkou a farebnou ryžou.

Diskusia k receptu

bozulka
Vyzerá to krásne už som to pozerala v Pravda recepty.Niekedy určite vyskúšam.
hanina
Robievam s takou istou plnkou, ale s piškótami, ktoré namáčam do šťavy z kompótu. Používam marhuľový komptót a tortovú formu / oddeľovaciu/. Volá sa ovocná osviežujúca torta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia