Zapečené kuracie prsia s broskyňou

barbara13 - fotkabarbara13, 3. júna 2010

Toto hlavné jedlo je nielen veľmi chutné a nenáročné, ale je vhodné aj na všedný deň ale aj na narodeninovú oslavu a slávnostné chvile.

6-7
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 konzerva
20 dkg




Postup

  1. 1

    Ako prvé si umyjeme kuracie prsia a zbavíme ich mastného masa. Prsia posypeme čiernym a červeným korením.

  2. 2

    Do pekáča si nalejeme trošku oleja a poukladáme prsia.

  3. 3

    Na prsia poukladáme najprv broskyne buď prekrojené alebo celé ako ma každý rád.Broskyňu prekryjeme plátom syra a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou. Pečieme kým sa syr nezačne topiť a maso nebude prepečené.Ako prílohu by som vám radila ryžu alebo varene zemiaky na masle s pažítkou.

Diskusia k receptu

grappa
...poznám tento recept aj ho robím, ale ja kuracie prsia najskor opečiem na oleji a až potom zapekám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia