Foto: zuzickaaa1
Pre moju sestru k narodeninám:) Nakoľko sme tortu prevážali veľa kilometrov, nemám ju odfotenú v konečnej podobe, ale pre ilustráciu takto:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na začiatok si upečieme klasickú piškótu.
-
2
Vyšľaháme šľahačku a pridáme mascarpone.
-
3
Do vychladenej želatiny pridáme stružovače a vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Všetko spolu dobre premiešame.
-
4
Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu a pokvapkáme amaretom.
-
5
Jeden plát potrieme čučoriedkovým džemom.
-
6
Potom naukladáme pokrájané broskyne a opäť si to celé skováme do tortovej formy.
-
7
Šľahačku navrstvíme na piškótu po okraj formy a necháme stuhnúť v chladničke na cca 3-4 hodiny.
-
8
Potom si uvaríme hustý zlatý klas a necháme ho vychladnúť.
-
9
Vyšľaháme si maslo s cukrom.
-
10
Premiešame so zlatým klasom, a tak si vytvoríme krém na obalenie torty. Na záver tortu posypeme kokosovou múčkou a pridáme marcipánové ozdoby.
-
11
Na ozdobu som sa rozhodla urobiť marcipánové kvety. Na vykrojenie môžeme použiť aj vykrajovatka, ktoré sú určené na medovníky.
-
12
Keď máme kvet vykrojený, uložíme ho na špongiu a do tredu otlačíme koniec varechy, tým sa nám kvet zdvihne a získa pekný tvar.
-
13
Potom si už z marcipánu podľa vlastnej fantázie vymodelujeme ďalšie kvety, lístky atď.
Diskusia k receptu