Foto: akeber
Tento recept dobre padne v horúcich letných dňoch.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Broskyne ošupeme.
-
2
Nakrájame na kocky , rozdelíme do dvoch vysokých pohárov.
-
3
Vodu privedieme do varu , pridáme cukor , umyté lístky medovky ( kúsok odložíme na výzdobu ) , miernym varom varíme , kým sa cukor nerozpustí . Necháme vychladnúť.
-
4
Čaj zlejeme cez sitko .
-
5
Medovkovým čajom zalejeme broskyne , pridáme dve kocky ľadu , po lyžičke citronovej šťavy , premiešame a poháre ozdobíme kolieskami citrona a kúskom medovky. Namiesto medovky pre zmenu môžeme vyskúšať aj matu.
Diskusia k receptu