Raz za čas aj sladké raňajky si treba dopriať .

10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 poháre
2 poháre
1
1/2 sáčika
20 g
3 PL
4
 štipka
Náplň:
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Do misky vsypte múku, pridajte prášok do pečenia, cukor, vanilkový cukor a všetko zamiešajte . Potom dolejte mlieko a vajcia a všetko to zmiešajte, kým vám nevznikne hladké cesto. Do cesta pridáme štipku soli a olej. Ak je cesto husté, podľa potreby dorieďte mliekom .Takto pripravené cesto dáme piecť na vaflovač v dávke asi 3 PL.

    Wafle - obrázok 1
  2. 2

    Čerstvé vafle neukladajte na seba. Pokial ich chcete nechať vychladúť, tak ich ukladajte na rošt zostanu tak chrumkavé.

  3. 3

    Ak Vam zostane cesto, možete ho preliať do zavaracieho pohara a vydrži takto pár dní. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

matahari1974
veru aj to je mňam:o)
Manžel sa naučil robiť cesto a stale dokola aspoň raz za dva týždne si ich upečie
mrkvachren
Nedali by sa upiecť aj v toustovači? Aj keby možno nemali také pekné mriežky....Myslíte že by to bolo zrealizovateľné?????
matahari1974
mrkvachren , neviem či je to možne ale treba vyskúšať.Ja som rada že mám tento vynikajuci stroj je to 3- kombinácia faflovača - grilu - toastovača len si vymieňam platničky či ako to mam nazvať.
Neskutočna vecička odporúčam aj ked je to trošíčka drahšia zaležitosť ale ......Ja som to dostala ako hračku do kuchyne (ako tomu hovorieva môj manžel ) od " ježiška " :O)

marianne69
Toto,ked spravim v nedelu na ranajky,tak od stola nikoho nedostanem, kym to nepojedia.Chyba mi len malickost waflovac:-)
matahari1974
Ked si ho kúpiš , tak potom aspon ušetríš na nedelnom obede a vratia sa ti peniažky :O) a je to fakt bomba
just0708
WOW. Mňááám
milujem to v lete na seneckých jazerách
tetuska
no, akurát idem dnes robiť, mám nový vaflovač, kúpila som v Lidli, dvojitý so srdiečkami, je tam len iný recept, ale idem robiť podľa tohto, napíšem cez víkend ako sa podarili...
matahari1974
dakujem vam za pochvalu.A tetuska dajte vedieť či chutilo :O)
vyskušajte najprv na prevej vafle davku cesta , lebo každy vaflovač je iný.
elisticka
jeeeeeeeeeeeeej vyzeraju krasne !!!skoda ze nemam waflovac.....ale mozno donesie Jezisko ktovie.....potom ich vyskusam podla teba zatial ukladam.-)))) to by mali vnučikovia radosť.....
jeka
Milé žienky,ked ste sa už dali na pečenie vafli posielám Vám jeden recept na cesto: 20 dgHery-20 dg kryšt.cukru-3 vajcia-0,5 l mlieka-50 dg hladká múka-1 prašok do pečiva-1 vanilkový cukor-citrónová kôra
Cesto dobre premiešame,má byť také riedšie.Je to recept na americké palacinky mi ho už robíme dobrých 10 rokov a vždy sa vydaria.
sovka62
Mám taký trojitý prístroj ako ty. Vafle som skúšala podľa troch receptov, ale vždy to najviac pripomínalo nevydarenú dolku. Neviem, či to bolo cestom, alebo je na vine ten stroj, ale chrumkavé veru neboli ani zďaleka. Tak vyskúšam ešte tento tvoj, dúfam, že budú také, ako som jedla v Zakopanom, chrumkavé, na nich kopa šľahačky a posypané čučoriedkami..........
jeka
sovka62 a dodržuješ dobu poečenia?
misiak
takýto trojitý som kúpila tieto Vianoce priateľovi :) jeho starý sendwičovač už mal poškriabaný teflón tak som ho potešila novým, rovno 3v1 .... včera kým som bola v práci už skúšal sendwiče, dnes je v práci on tak ho chcem prekvapiť waflami, dobre že som našla tento recept :)
apea
dievčatá, poraďte nejaké mňamky na grilovanie do toho čarovného prístzroja 3v1, ktorý robí wafle+toasty+griluje. :) v´daka
smejkad
neviem ci poradim, ja na waflovaci robim wafle, na toustovaci plnene tousty, na grile grilujem ( najcastejsie klobasky :-)))) ) a zachytila som tu na vareche, ze ktosi na toustovaci robil dolky ( lievance ), len mi to prislo zdlhavejsie, ako na panvici, sama mam tuto trojkombinaciu, takze kazdy dobry tip ma zaujme :-)
tonyb
Prave som dokoncil podla receptu 8 waflí a hoci som to nikdy nerobil ani len palacinky všetkým doma velmi chutilo. Chcel som len vyskúšat waflovacie platne v eta sendvičovači a vyzera to tak že wafle pribudnu do našeho maškrtneho menu. Skvelý a jednoduchý recept na cesto . Dakujem.
1x 45678
baska28
@mrkvachren (11.11.2010 22:19)
Dajú sa ja ich robím v toastovaci síce mám na to mriežky ale myslím že to pôjde aj bez nich




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia