Foto: peta5
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z perličky patrí k najzdravším a veruže aj chuťovo to Zobraziť celý popisDostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z perličky patrí k najzdravším a veruže aj chuťovo to bolo super.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme. Pripravíme si všetko potrebné. Dáme si do panvice olivový olej a do neho rozpustiť maslo.
-
2
Mäsko opečieme prudko do zlata, zalejeme vínom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku, bobkový list, pomelieme korenie. V mažiari si rozdrvíme borievku a pridáme k mäsu. Podlejeme vodou, osolíme podľa chuti a necháme dusiť do mäkka, resp. kto chce, dať na pekáč a dať upiecť. Ja som ostala pri dusení na veľkej panvici. Dusilo sa takmer hodinu.
-
3
Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, ja som odstránila kožu, keďže ju nemáme radi.
-
4
Omáčku si scedíme, dáme naspäť variť, pridáme créme fraiche alebo smotanu, zavaríme. Robím aj tak že odstránim bobkáč a borievku, omáčku rozmixujem ponorným mixérom (môj syn neznáša cibuľku ale keď je rozmixovaná v pohode spapá) a potom pridám créme fraiche. Mäso vrátime k omáčke, zahustíme- hotovo. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu