Perlička na smotane

peta5 - fotkapeta5, 17. júna 2013
Perlička na smotane
Foto: peta5

Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z perličky patrí k najzdravším a veruže aj chuťovo to Zobraziť celý popisDostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z perličky patrí k najzdravším a veruže aj chuťovo to bolo super.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1,5 dl
3 - 4 ks
1 viazanička
5 - 6 bobúľ
100 ml (sladká smotana)




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, kuchynskou utierkou osušíme. Pripravíme si všetko potrebné. Dáme si do panvice olivový olej a do neho rozpustiť maslo.

    Perlička na smotane - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko opečieme prudko do zlata, zalejeme vínom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku, bobkový list, pomelieme korenie. V mažiari si rozdrvíme borievku a pridáme k mäsu. Podlejeme vodou, osolíme podľa chuti a necháme dusiť do mäkka, resp. kto chce, dať na pekáč a dať upiecť. Ja som ostala pri dusení na veľkej panvici. Dusilo sa takmer hodinu.

    Perlička na smotane - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, ja som odstránila kožu, keďže ju nemáme radi.

    Perlička na smotane - obrázok 3
  4. 4

    Omáčku si scedíme, dáme naspäť variť, pridáme créme fraiche alebo smotanu, zavaríme. Robím aj tak že odstránim bobkáč a borievku, omáčku rozmixujem ponorným mixérom (môj syn neznáša cibuľku ale keď je rozmixovaná v pohode spapá) a potom pridám créme fraiche. Mäso vrátime k omáčke, zahustíme- hotovo. Dobrú chuť!

    Perlička na smotane - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
jej, to ale vyzerá veľmi chutne.-)))) také skvelé mäsko, to musel byť pôžitok na tanieri.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia