Špikovaný diviak na šípkach
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60-70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
600 g (možno nahradiť bravčovým mäsom) |
|
100 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
100 g |
|
20 ml |
|
Príloha 1: | |
300 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
20 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
30 ml |
|
40 g |
|
Plnka 2: | |
|
|
200 ml |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Chrbát z diviaka prešpikujeme slaninou a opečieme na panvici. Na cibuli opražíme koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a červené víno, potom mäso a koreniny a dusíme domäkka. Mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme a zahustíme hladkou múkou.
- 2
Príloha 1: Biele pečivo nakrájame na kocky, namočíme v mlieku, pridáme vajíčka, koreniny a na masle opražíme sušené ovocie a mandle. Zmiešame dokopy a pridáme múku. Zrolujeme do fólie a varíme v parnom hrnci 30 minút
- 3
Príloha 2: Hrušky ošúpeme a dáme uvariť do vína s ríbezľovým džúsom, klinčekmi a škoricou. Necháme marinovať 24 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som vedela,ze ak to niekto odskusal,tak Ty,urcite si sa s tym vyhrala