Špikovaný diviak na šípkach

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
Špikovaný diviak na šípkach
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
600 g (možno nahradiť bravčovým mäsom)
100 g
300 g
100 g
100 g
30 g
100 g
20 ml
Príloha 1:
300 g
3 ks
20 g
20 g
50 g
30 ml
40 g
Plnka 2:
200 ml
200 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chrbát z diviaka prešpikujeme slaninou a opečieme na panvici. Na cibuli opražíme koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a červené víno, potom mäso a koreniny a dusíme domäkka. Mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme a zahustíme hladkou múkou.

  2. 2

    Príloha 1: Biele pečivo nakrájame na kocky, namočíme v mlieku, pridáme vajíčka, koreniny a na masle opražíme sušené ovocie a mandle. Zmiešame dokopy a pridáme múku. Zrolujeme do fólie a varíme v parnom hrnci 30 minút

  3. 3

    Príloha 2: Hrušky ošúpeme a dáme uvariť do vína s ríbezľovým džúsom, klinčekmi a škoricou. Necháme marinovať 24 hodín.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: