Špikovaný diviak na šípkach
			   Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
		   
		   šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60-70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Mäso: | |
| 600 g (možno nahradiť bravčovým mäsom) |  | 
| 100 g |  | 
| 300 g |  | 
| 100 g |  | 
| 100 g |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
| 30 g |  | 
| 100 g |  | 
| 20 ml |  | 
| Príloha 1: | |
| 300 g |  | 
| 3 ks |  | 
|  | |
|  | |
| 20 g |  | 
| 20 g |  | 
| 50 g |  | 
| 30 ml |  | 
| 40 g |  | 
| Plnka 2: | |
|  | |
| 200 ml |  | 
| 200 ml |  | 
|  | |
|  | |
| 50 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Chrbát z diviaka prešpikujeme slaninou a opečieme na panvici. Na cibuli opražíme koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a červené víno, potom mäso a koreniny a dusíme domäkka. Mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme a zahustíme hladkou múkou. 
- 2
Príloha 1: Biele pečivo nakrájame na kocky, namočíme v mlieku, pridáme vajíčka, koreniny a na masle opražíme sušené ovocie a mandle. Zmiešame dokopy a pridáme múku. Zrolujeme do fólie a varíme v parnom hrnci 30 minút 
- 3
Príloha 2: Hrušky ošúpeme a dáme uvariť do vína s ríbezľovým džúsom, klinčekmi a škoricou. Necháme marinovať 24 hodín. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


ja som vedela,ze ak to niekto odskusal,tak Ty,urcite si sa s tym vyhrala