Pikantný divinový guláš
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 3. mája 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
40 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
|
|
20 g (alebo feferónky) |
|
40 g |
|
50 g |
|
0,5 kg |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pokrájané mäso pridáme k cibuľke opra-ženej dozlatista a restujeme, asi po 4 – 5 minútach pridáme červenú papriku, osolíme, krátko podusíme, premiešame, zalejeme vodou, pridáme ostatné suroviny okrem zemiakov a varíme.
- 2
Asi po hodine pridáme nastrúhané zemiaky a dovaríme, kým sa zemiaky úplne nerozvaria, asi ďalších 30 minút a dochutíme. Podávame so žemľovou knedľou.
Ďalšie recepty:
- 2
Mnohé z nich som ani nevidela a sú zaujímavé. Určite budú chcieť vedieť aj iné varecháčky a varecháči. Odpoviete? Ďakujem.
soľ /max.20%/, jalovec, bobkový list, šalvia, koriander, zázvor, klinček, chilli,zvýrazňovač chuti...