Foto: tanulik
Výborné jedlo, zajtra opäť varíme :)
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na stredné kocky (poprípade si to zľahčíme a kúpime mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
-
2
Na polovici masla orestujeme zeleninu do zlatista. Pridáme cibuľu a korenie. Pridáme trochu cukru a brusnicový džem.
-
3
Mäso osolíme, okoreníme, orestujeme na masti a pridáme k zelenine. Zalejeme červeným vínom a necháme zmäknúť. Z masla a múky pripravíme zápražku.
-
4
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a omáčku zahustíme. Necháme prevariť a zjemníme smotanou. Vymixujeme s maslom dohladka. Mäso vložíme späť do omáčky a podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedlíkmi.
Diskusia k receptu