Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou

tanulik - fotkatanulik, 8. marca 2013
Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou
Foto: tanulik

Výborné jedlo, zajtra opäť varíme :)

2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
250 g
1 vetvička
1 vetvička
0,5 l
3 lyžice
 troška

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler, mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na stredné kocky (poprípade si to zľahčíme a kúpime mrazenú zeleninu pod sviečkovú). Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky.

    Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Na polovici masla orestujeme zeleninu do zlatista. Pridáme cibuľu a korenie. Pridáme trochu cukru a brusnicový džem.

    Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Mäso osolíme, okoreníme, orestujeme na masti a pridáme k zelenine. Zalejeme červeným vínom a necháme zmäknúť. Z masla a múky pripravíme zápražku.

    Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z omáčky a omáčku zahustíme. Necháme prevariť a zjemníme smotanou. Vymixujeme s maslom dohladka. Mäso vložíme späť do omáčky a podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedlíkmi.

    Ragú z diviaka s brusnicovou omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: