Jelení perkelt na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. septembra 2014

Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...

5
porcií
12 hod. minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg z pliecka
2 dl domáce
2 PL
1 ks väčšia
2 strúčiky
1 PL domáca
1 ČL
4 bobule

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie mäso som mala 12 hodín naložené v náleve v chladničke...vybrala som ho z misy a uložila na podnos odkvapkať...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso som pokrájala na kocky...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do rajnice som dala roztopiť masť...pokrájala som cibuľu aj cesnak a dala opražiť...k opečenej cibuli a cesnaku som pridala pokrájané mäso..

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso som miešala a nechala opiecť, kým sa všetka tikutina neodparila..vtedy som pridala lekvár a miešala, aby sa chute spojili...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som pridala morskú soľ, korenie,celú rascu,borievky,červenú mletú papriku...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podliala som troškou vína a nechala dusiť...stále som podlievala iba malou dávkou vody... a neskôr, pred dokončením som podlievala už iba vínom...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    keď bolo mäso takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajku...púred dokončením som perkelt dochutila...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    záverečnú etapu a dokončený perkelt som veru zabudla odfotiť, lebo mi došla návšteva a musela som sa im venovať a pohostiť...na zobnutie, pokiaľ sa perkelt nedovaril som pripravila pre nich takú misu a ponúkla čerstvý chlebík...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokrájala som domáci knedlík, uložila na taniere jelení perkelt a už iba očakávala hodnotenie môjho brata, ktorý je odborník na guľáše...

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
mb
tak pri recepte som prudko zaslintal... krasne, chyba mi este v akom naleve masko 12 hodin odpocivalo :)
@mb...n álev som robila takto: do vody som dala štampedlík octu, pridala som borievky,celé čierne korenie , bobkový list asi 6 kusov, pokrájanú cubuľu aj so šupkou na väčšie kusy...toto som prevarila a nechala vychladiť...potom som naložila mäso a dala do chladničky...ďakujem pekne za komentár.-)
Výborne uvarený výborný jelení perkelt na Tvojom výbornom domácom červenom víne; výborne zvolená príloha a naviac to všetko servírované vo výbornej spoločnosti!!! Výborná práca, @izabella929 tak ako vždy. Ďakujem aj za doplnenie nálevu na jeleninu, doteraz som nepoznal, ale pri najbližšej príležitosti vyskúšam! ... určite s výborným výsledkom -:))) !!!
Perkelt je moje oblubene jadlo a toto, co si tu predviedla je skutocne krasne spracovane a podavane. A k tomu to cervene vinko, nic viac uz netreba. Aj bez hladu by to jeden musel s chutou zjest.
@olinecka ,,,aj som mala obavy, či bude chutiť, keď brat je výborný práve vo varení perkeltov a guľášov...chutilo im a pochválila aj chuť aj farbu perkeltu...@palokuchki...Danielka ja som dobrá hostiteľka...o všetko je vždy postarané...boli spokojní všetci a ja som bola šťastná, že som ulahodila ich chuti..)@kecemis...bolo to skvelé a s domácim vínkom, to nemalo chubu..Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé komentáre.-)
Bombové mám rád tieto kombinácie divina s ovocím a lekvárom. Máš u mňa 5* a ukladám si do kk. Ja mám guľáš so slivkovým lekvárom len tam nemám foto to som ešte nevedel robiť s týmto systémom. Takže viem si chuť tvojho jedla predstaviť až slintám ako Anglicky Buldog v sobotu to varím. Ešte vďaka za inšpiráciu.
Ešte to domáce víno Ti závidím to sa hodí naj k divine ja si robievam k divine trnkové, alebo sušené trnky. To je kvalita na všetky mäsa z diviny. Tento rok trnkám neprial tak sa mi zásoby redukujú.
@havino...veru bolo veľmi chutné.-)@petrovickypitrs..veru domáce vínko dá tonuto jedlu skvelú chuť...) trnkové som ešte nechutnala, ale počula som o ňom...@radox1...videla som na tv .paprika, že pridávajú veľa červenej papriky do perkelov a guľášov..ja nemám rada jedlá presolené, prepaprikované, presladené, prekorenené, preto si dávam iba akurát...ale to je na kuchárovi, ako si to uvarií a doladí...) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)

Pridaj komentár k receptu: