Jelení perkelt na červenom víne fotorecept
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jelenie mäso som mala 12 hodín naložené v náleve v chladničke...vybrala som ho z misy a uložila na podnos odkvapkať...
-
2
mäso som pokrájala na kocky...
-
3
do rajnice som dala roztopiť masť...pokrájala som cibuľu aj cesnak a dala opražiť...k opečenej cibuli a cesnaku som pridala pokrájané mäso..
-
4
mäso som miešala a nechala opiecť, kým sa všetka tikutina neodparila..vtedy som pridala lekvár a miešala, aby sa chute spojili...
-
5
potom som pridala morskú soľ, korenie,celú rascu,borievky,červenú mletú papriku...
-
6
podliala som troškou vína a nechala dusiť...stále som podlievala iba malou dávkou vody... a neskôr, pred dokončením som podlievala už iba vínom...
-
7
keď bolo mäso takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajku...púred dokončením som perkelt dochutila...
-
8
záverečnú etapu a dokončený perkelt som veru zabudla odfotiť, lebo mi došla návšteva a musela som sa im venovať a pohostiť...na zobnutie, pokiaľ sa perkelt nedovaril som pripravila pre nich takú misu a ponúkla čerstvý chlebík...
-
9
pokrájala som domáci knedlík, uložila na taniere jelení perkelt a už iba očakávala hodnotenie môjho brata, ktorý je odborník na guľáše...
Diskusia k receptu