Recepty, kde je borievka
Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...
Diviak na fazuli
Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak...
Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Likér pre dámy
Recept je z knihy S vareškou dvoma tisícročiami od V. Tomčíka. Neskúšala som ho, ale možno ho...
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho
pripravujú,...
Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....
Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica-
smotane. html
Je skvelý a jednoduchý na prípravu.
Falošná sviečková na smotane
Viem, že každý má svoju obľúbenú sviečkovú. U nás sa táto traduje už dlho. Takúto varila...
Dubnická šutolica
Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme
od blán, okoreníme korením
na divinu a posolíme.
Ražniči z diviaka
Mäso umyjeme, odblaníme,
nakrájame na kocky
a potrieme olejom, v ktorom
sme rozmiešali citrónovú
šťavu a potlčené borievky....
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme,
vypitveme, opálime nad plameňom,
následne ju umyjeme
a nakoniec usušenú
osekáme. Keď je divá...
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame
a dáme opražiť na troške
oleja, pridáme na drobno
pokrájané cibule a počkáme,
kým zmäknú.
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...
Diviak na fazuli
Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak...
Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Likér pre dámy
Recept je z knihy S vareškou dvoma tisícročiami od V. Tomčíka. Neskúšala som ho, ale možno ho...
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....
Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.
Falošná sviečková na smotane
Viem, že každý má svoju obľúbenú sviečkovú. U nás sa táto traduje už dlho. Takúto varila...
Dubnická šutolica
Šutolica je jedlo, ktoré mám ešte od svojej babičky. Varilo sa v minulosti a opäť...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a osolíme. Na tuku ho...
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.
Ražniči z diviaka
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky....
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...
Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...