Burgundské hovädzie ragú
Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 8. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
190 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (móčing) |
|
100 g |
|
700 ml |
|
300 ml |
|
|
|
Zeleninový základ: | |
2 ks |
|
2 stopky |
|
|
|
6 strúčikov |
|
8 ks |
|
Koreniny: | |
5 vetvičiek |
|
3 vetvičky zviazané spolu s tymianom |
|
10 guľôčok |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
16 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
16 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Slaninu dáme do studenej vody, necháme zovrieť a potom necháme vychladnúť vo vývare, vyberieme a necháme odkvapkať.
- 2
Mäso opečieme na oleji, vyberieme a vo výpeku opečieme nakrájanú zeleninu. Mäso vrátime a podlejeme vínom. Na malom plameni redukujeme asi na dve tretiny.
- 3
Potom pridáme koreniny, podlejeme vývarom a dusíme prikryté tri hodiny pri 120 °C. Poslednú polhodinu dusíme so slaninou nakrájanou na hranolčeky. Vyberieme mäso a slaninu, šťavu precedíme a zredukujeme na polovicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/burgundske-z-hovadzich-licok-be...
Porovnajte výsledok v pedchádzajúcom komentári napr. aj tento
varecha.pravda.sk/recepty/boeuf-bourguignon-ako-ho-robila...
Asi by sa mali trošku podučiť u amatérov.