Recepty, kde je borievka
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Karfiolové karí s cícerom
Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute
lepšie prepoja.
Prívarok zo zelenej fazuľky
Nadrobno nakrájaný pór a stonkový zeler orestujeme na oleji. Pridáme bobkové listy a zvyšné koreniny.
Fazuľový guláš s ryžou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaná cibuľu s nakrájanou paprikou a stonkovým zelerom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak,...
Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.
Pikantná kimchi polievka so zelenou kapustou
Mala som ešte trochu zelenej
kapusty, tak som ju pridala, tiež by
som k receptu...
Cícerové karí s ryžou
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu so stonkovým zelerom niekoľko minút.
Fazuľová polievka s quinoou
V hrnci na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór s paprikou niekoľko minút.
Pridáme nadrobno nakrájaný...
Fazuľový guláš
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, pridáme nasekaný cesnak, bobule borievky, senovku...
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od
mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na
tenko, ...
Divina na šípkovej omáčke
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....
Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka
opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru,
zo soli a...
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka
našej úžasnej babičky...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový
kastról, ...
Domáca údená slanina
Dve sezóny mi trvalo, kým som našiel ten pravý recept a hlavne kým som sa naučil...
Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu
a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Karfiolové karí s cícerom
Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute lepšie prepoja.
Prívarok zo zelenej fazuľky
Nadrobno nakrájaný pór a stonkový zeler orestujeme na oleji. Pridáme bobkové listy a zvyšné koreniny.
Fazuľový guláš s ryžou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaná cibuľu s nakrájanou paprikou a stonkovým zelerom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak,...
Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.
Pikantná kimchi polievka so zelenou kapustou
Mala som ešte trochu zelenej kapusty, tak som ju pridala, tiež by som k receptu...
Cícerové karí s ryžou
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu so stonkovým zelerom niekoľko minút.
Fazuľová polievka s quinoou
V hrnci na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór s paprikou niekoľko minút. Pridáme nadrobno nakrájaný...
Fazuľový guláš
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, pridáme nasekaný cesnak, bobule borievky, senovku...
Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...
Divina na šípkovej omáčke
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....
Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Domáca údená slanina
Dve sezóny mi trvalo, kým som našiel ten pravý recept a hlavne kým som sa naučil...
Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...