Badián mletý

Badián mletý ako ingrediencia v receptoch:

  • Niečo ako margotka

    Niečo ako margotka

    Minule som sa snažila nájsť dobrý recept na margotku, avšak takmer všade boli uvádzané Marina keksy. Tie jednak nemusím a tiež ich nikdy nemám doma len tak, poruke. Rozhodla som sa skombinovať tie obľúbené recepty...

  • Zapečený tvarohový dezert bez lepku s mandarínkami

    Zapečený tvarohový dezert bez lepku s mandarínkami

    Ak čakáte návštevu a zrazu zistíte, že sú medzi nimi bezlepkáči, nebojte sa. Máme pre vás jednoduchý recept z bezlepkovej krupice, ktorý máte raz dva hotový. Nielen že dobre chutí, naservírovaný v mini...

  • Valašské frgály s tvarohom a hruškovým lekvárom (fotorecept)

    Valašské frgály s tvarohom a hruškovým lekvárom (fotorecept)

    Na nete je množstvo receptov na túto skvelú valašskú pochúťku, netuším, ktorý je ten úplne správny a naj originál. , ja som sa rozhodla ju spraviť namiesto zákuska práve dnes, na Silvestra...

  • Voňavé mačacie oči

    Voňavé mačacie oči

    Asi každý to pozná... cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, ale z mojej strany to chcelo trošku zmenu. Tak...

  • Škoricové koláčiky

    Škoricové koláčiky

    Tento recept robím už roky a chutí všetkým:)

  • Perník (fotorecept)

    Perník (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý a veľmi chutný .

  • Frgále
  • Voňavá mirabelková marmeláda

    Voňavá mirabelková marmeláda

    Mirabelky sme objavili vlani pri našich cyklistických potulkách popri Morave. Odkedy nám deti vyrástli, džemy sa u nás jedia veľmi málo, a tak som postupne prestala s ich výrobou. Táto kyselkavá dobrota nám ale učarovala,...

  • Badiánové koláčiky (fotorecept)

    Badiánové koláčiky (fotorecept)

    Chutné a voňavé pečivo :)

  • Morčacie prsné rezne na stonkovom zeleri (fotorecept)

    Morčacie prsné rezne na stonkovom zeleri (fotorecept)

    Morčacie rezne nasolime, okoreníme a poprášime badyánom a opečieme narýchlo na oleji, ,

  • Vykostené kurča

    Vykostené kurča

    Tento recept je pôvodne pod názvom-Chrumkavá kačica, samozrejme je to čínsky veľmi starý recept. Prešiel som na kurča ale základ je pôvodný. Je trocha náročný ale výsledný efekt je-uvidíte, posúdite sami. Toto jedlo je viac menej pochúťka, ktorá sa...

  • Calta, alebo u nás zvaná Baba

    Calta, alebo u nás zvaná Baba

    Použijem Lajkov Slovník pezinčiny: Calta je nečo jako svadebná vánočka. Svadebná preto, lebo sa vačinú pekáva na svadby, aby bolo čo dat do výslušky. Dobre zamísená a upečená calta sa pri lámaný netrúsi a v hube...

  • Voňavé pistáciové koláčiky (fotorecept)

    Voňavé pistáciové koláčiky (fotorecept)

    Kúpila som si "pod stromček" ďalšiu kuchársku knižku... a hneď som musela vyskúšať recept, ktorý mi padol do oka :) prispôsobila som si použité suroviny a ich množstva a použila som pistácie, ktoré bežne dostať v...

  • Badiánové koleno (fotorecept)

    Badiánové koleno (fotorecept)

    Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú, tak som skúsila svoju verziu a ono sa to aj podobá ;-)

  • Sečuanská hovädzina so zeleninou

    Sečuanská hovädzina so zeleninou

    Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam. Marinujeme v zmesi vajíčka, sójovej omáčky a solamylu. Marinujeme aspoň 12 hodín.

  • Recept bez obrázku

    Badiánový medovník

    Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť perníčky, ale pokaždé museli istý čas stáť, nakoľko boli tvrdé. Tento recept je mnohokrát vyskúšaný a je spoľahlivý, ...

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Calta po našom

    Bolo u nás zvykom, že keď sa chystala svadba, doma sa pieklo, varilo, chystalo sa všetko na svadobný stôl. A nezabudlo sa ani na výslužky. Jednou z dobrôt bola aj Calta. Kuchárky ju nakrájali...

  • Velikonoční bochánek

    Velikonoční bochánek

    Tento recept mám od mojej mamy z Chabařovic u Ústí nad Labem, robievala ho každý rok, natierali sme si ho maslom a medom a pili k nemu bielu kávu.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist