Medové chrústiky

myalab - fotkamyalab, 18. decembra 2011
Medové chrústiky
Foto: myalab

Tento recept je zaujímavý hlavne pre deti. Je to zdravšia (viac medu, menej cukru) a jednoduchšia verzia medovníkov :) Inšpiráciu som čerpala od odborníčky v oblasti stravovania.

40 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
250 g
100 g
3 ks
1 ČL
80 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Na potretie a ozdobu:
1 ks celé
podľa potreby ks polovičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny spracujeme na cesto, ak je riedke dohusíime múkou. Záleží od veľkosti vajíčok aj od medu. Potom vytvoríme šúlok asi o hrubke 1.5 cm a pokrajame asi na 2.5 cm pásiky, ktorých ostré hrany zagulatíme. Uložíme na plech .

    Medové chrústiky - obrázok 1
  2. 2

    Natrieme rozšľahaným vajíčkom. Pritlačíme polku orecha a dáme do rúry piecť. Po upečení ich znovu potrieme vajíčkom pre vyšší lesk. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

    Medové chrústiky - obrázok 2
  3. 3

    Pokojne môžete urobiť z cesta na medovníčky, na ktoré Ste zvyknuté, ide tu skôr o rýchlu formu spracovania.

    Medové chrústiky - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásne pečivko, tak ku kávičke, čaju.
Vemi milé chrústiky,uložím si ale až na rok,už mám finito :-)))