Foto: myalab
Tento recept je zaujímavý hlavne pre deti. Je to zdravšia (viac medu, menej cukru) a jednoduchšia verzia medovníkov :) Inšpiráciu som čerpala od Zobraziť celý popisTento recept je zaujímavý hlavne pre deti. Je to zdravšia (viac medu, menej cukru) a jednoduchšia verzia medovníkov :) Inšpiráciu som čerpala od odborníčky v oblasti stravovania.
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na potretie a ozdobu: | |
1 ks celé |
|
podľa potreby ks polovičky |
|
Postup
-
1
Suroviny spracujeme na cesto, ak je riedke dohusíime múkou. Záleží od veľkosti vajíčok aj od medu. Potom vytvoríme šúlok asi o hrubke 1.5 cm a pokrajame asi na 2.5 cm pásiky, ktorých ostré hrany zagulatíme. Uložíme na plech .
-
2
Natrieme rozšľahaným vajíčkom. Pritlačíme polku orecha a dáme do rúry piecť. Po upečení ich znovu potrieme vajíčkom pre vyšší lesk. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
-
3
Pokojne môžete urobiť z cesta na medovníčky, na ktoré Ste zvyknuté, ide tu skôr o rýchlu formu spracovania.
Ako som rada,že som ich objavila u Teba, milá @Myalab , naše obľúbené,roky som ich piekla,až kým som nepožičala môj zošit s receptami,ktorý sa,žiaľ nevrátil.
Je po sviatkoch,ale teším sa,doteraz som ich neobjavila