Sečuanská hovädzina so zeleninou
Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam. Marinujeme v zmesi vajíčka, sójovej omáčky a solamylu. Marinujeme aspoň 12 hodín.
- 2
Marinované mäso opečieme na oleji, pridáme na plátky pokrájanú mrkvu, petržlen, nasekané čili papričky a zalejeme bielym vínom, sójovou omáčkou, dochutíme mletým badiánom a pikantným sečuanským korením.
- 3
Minútku povaríme a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Podávame s uvarenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu