Foto: medovnicek
Aj tento recept mám z www.najpecenie.sk
porcií
Postup
-
1
Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarin, vanilkový cukor, žĺtok, mleté vlašské orechy, badián a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať 3 hodiny alebo do druhého dňa.
- 2
Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme podkovičky. Pri teplote 180 C pečieme cca 7-10 minút.
- 3
Po upečení a vychladnutí nastriekame gaštanový krém a necháme stuhnúť.
- 4
Gaštanový krém: smotanu prevaríme a vlejeme do mliečnej čokolády, rozpustíme, pridáme gaštanové pyré a Baileys. Rozmiešame a nakoniec zašľaháme zmäknuté maslo a heliu. Vyšľaháme v hladký krém.
- 5
Po stuhnutí máčame do čokolády a ozdobíme vlašským orechom. Z tejto dávky vyjde 30 ks podkovičiek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Urcite by som si supol zo dve k ranajsej kave,skoda,ze mi ju nema kto uvarit.Receptik si ulozim kedze z gastanovim pyre som este nerobil a ani neviem ako moze chutit.Urcite v buducnosti odskusam.Medovnicek
prajem ti KRASNE A POKOJNE VIANOCE
Pozdravujem z nizozemia
@mesiar50 gaštanové pyré mám ja v obľube, ale poznám aj kopec ľudí, ktorí ho nemusia, kupujem ho mrazené v obchode, toto čo som použila bolo ochutené umom, je to maďarský výrobok a ich špecialita, aj ja ti prajem tie najkrajšie Vianoce aké si len vieš predstaviť a do nového roku hlavne veľa zdravia
@enge149 veľmi pekne ďakujem, ja mám tiež gaštanové pyré veľmi rada:)
Tento recept určite vyskúšam vo februári pri rodinnej slávnosti.
@medovn ícek
Prajem ti nech tvoj nový rok 2013 bude sprevádzaný len v zdravý a v šťastí