Gaštanovo-orechové podkovičky

medovnicek - fotkamedovnicek, 25. decembra 2012

Aj tento recept mám z www.najpecenie.sk

30
porcií

Suroviny

130 g
60 g
90 g
90 g
1 ks
10 g
štipka
5 g
125 g
80 g
40 g
40 g
10 ml
30 g
200 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný palmarin, vanilkový cukor, žĺtok, mleté vlašské orechy, badián a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme v chlade odležať 3 hodiny alebo do druhého dňa.

  2. 2

    Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme podkovičky. Pri teplote 180 C pečieme cca 7-10 minút.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí nastriekame gaštanový krém a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Gaštanový krém: smotanu prevaríme a vlejeme do mliečnej čokolády, rozpustíme, pridáme gaštanové pyré a Baileys. Rozmiešame a nakoniec zašľaháme zmäknuté maslo a heliu. Vyšľaháme v hladký krém.

  5. 5

    Po stuhnutí máčame do čokolády a ozdobíme vlašským orechom. Z tejto dávky vyjde 30 ks podkovičiek.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Gratulujem.Podkovicky vyzeraju uchvatne.
Urcite by som si supol zo dve k ranajsej kave,skoda,ze mi ju nema kto uvarit.Receptik si ulozim kedze z gastanovim pyre som este nerobil a ani neviem ako moze chutit.Urcite v buducnosti odskusam.Medovnicek
prajem ti KRASNE A POKOJNE VIANOCE
Pozdravujem z nizozemia
@iva63 veľmi pekne ďakujem
@mesiar50 gaštanové pyré mám ja v obľube, ale poznám aj kopec ľudí, ktorí ho nemusia, kupujem ho mrazené v obchode, toto čo som použila bolo ochutené umom, je to maďarský výrobok a ich špecialita, aj ja ti prajem tie najkrajšie Vianoce aké si len vieš predstaviť a do nového roku hlavne veľa zdravia
Tvoja plnka je naozaj zaujímavá,recept sa mi veľmi páči lebo gaštanové pyré máme radi v pečive aj tak samotné.
Tento recept určite vyskúšam vo februári pri rodinnej slávnosti.
dnes som si recept vytlačila aby som ho mala po ruke a prišla som na to, že v rozpise máš uvedený Baileys no v recepte som ho nenašla. Ten alkohol ide zrejme do plnky....?

Pridaj komentár k receptu: