Foto: zuzikrish
Asi každý to pozná...cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, Zobraziť celý popisAsi každý to pozná...cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, ale z mojej strany to chcelo trošku zmenu. Tak som trochu dochutila mačacie oči a keďže sú výborné, rozhodla som sa dať po dlhej dobe recept na Varechu :)
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Z hladkej múky, masla, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Necháme chvíľu odpočinuť.
- 2
Uvaríme silnú kávu (2 kopcované čajové lyžičky) a počkáme, kým sa trochu ochladí.
- 3
Do cesta urobíme menšiu jamku, do ktorej dáme kávu a badián. Zmiešame, rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme kolieska. Zo stredu každého druhého kolieska som ešte vykrojila srdiečko, ktoré som tiež dala piecť ako malý keksík.
- 4
Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 150 °C asi na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 5
Nakoniec zlepíme vždy dve kolieska lekvárom (to s vykrojeným srdiečkom dáme navrch) a obalíme ich v práškovom cukre. Fotku s dokončenými mačacími očami ešte pridám. Šťastné a veselé! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu