Velikonoční bochánek

bronislava - fotkabronislava, 31. marca 2010

Tento recept mám od mojej mamy z Chabařovic u Ústí nad Labem, robievala ho každý rok, natierali sme si ho maslom a medom a Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej mamy z Chabařovic u Ústí nad Labem, robievala ho každý rok, natierali sme si ho maslom a medom a pili k nemu bielu kávu.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
22 dkg
22 dkg
1 dkg
4 ks
1 bal.
5 dkg
8 dkg
1 káv. lyžička
1 káv. lyžička
1/2 litra




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 1 hodinu.

  2. 2

    Cesto vyklopíme na dosku, vytvarujeme dva okrúhle bochánky, potrieme vajíčkom a dáme piecť.

  3. 3

    Po upečení posypeme práš. cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia