:-)
40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
200 g |
|
120 g |
|
1/2 /pol/ ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
štipka mletý |
|
štipka |
|
1 ks |
|
100 g |
|
3 ks |
|
5 PL |
|
cca 200 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s cukrom, zlatým klasom, korením, škoricou, soľou a práškom do pečiva. Do cesta nalejeme roztopené maslo, pridáme vajcia a všetko dobre premiešame.
- 2
Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zapracujeme mak a mlieko , do druhej nahrubo nastrúhané jablká.
- 3
Formu vymastíme tukom, vysypeme múkou. Nalejeme do nej najskôr makové cesto a naň jablkové cesto. Upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu