Jablčník s makovým mramorom

3sandra3 - fotka3sandra3, 29. marca 2011

:-)

40 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
120 g
1/2 /pol/ ks
1 PL
štipka
štipka  mletý
štipka
1 ks
100 g
3 ks
5 PL
cca 200 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s cukrom, zlatým klasom, korením, škoricou, soľou a práškom do pečiva. Do cesta nalejeme roztopené maslo, pridáme vajcia a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej zapracujeme mak a mlieko , do druhej nahrubo nastrúhané jablká.

  3. 3

    Formu vymastíme tukom, vysypeme múkou. Nalejeme do nej najskôr makové cesto a naň jablkové cesto. Upečieme.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
3sandra3 poprosím, akú formu si použila, bábovkovú ? Nie aby som tento dobrý recept pokašlala keď to dám napr. na plech. Vďaka za odpoveď aj za recept.
@abend ... nie plech, ale tortovú formu,,, bábovkovú formu tiež nie, lebo z bábovkovej sa koláč vyklopí , ale jablká majú zostať na vrchu... tak môžeš vyskúšať

Pridaj komentár k receptu: