Foto: nevpes
Chutné a voňavé pečivo :)
80
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zistíme, čo všetko máme na prípravu. Mne sa podarilo zohnať len štipku vanilkového cukru a celý badián, ktorý som jemne nastrúhal.
-
2
Vypracujeme cesto z múky, masla, žĺtku, vanilkového cukru, 20 g cukru a štipkou soli. Pridal som aj štipku badiánu. Ručne vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme odstáť 2-3 hodiny.
-
3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do hrúbky cca 4 mm. Vykrojíme koláče a poukladáme ich na plech na papier.
-
4
Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme zvyšok cukru a badián.
-
5
Cukrárenské vrecko naplníme hmotou a koláče ozdobíme. V rúre pečieme 14-15 minút pri 180 stupňoch.
Diskusia k receptu