Badiánové koláčiky fotorecept

nevpes - fotkanevpes, 2. apríla 2013
Badiánové koláčiky (fotorecept)
Foto: nevpes

Chutné a voňavé pečivo :)

80
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
1 ks
110 g
1/2 bal.
štipka
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zistíme, čo všetko máme na prípravu. Mne sa podarilo zohnať len štipku vanilkového cukru a celý badián, ktorý som jemne nastrúhal.

    Badiánové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto z múky, masla, žĺtku, vanilkového cukru, 20 g cukru a štipkou soli. Pridal som aj štipku badiánu. Ručne vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme odstáť 2-3 hodiny.

    Badiánové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do hrúbky cca 4 mm. Vykrojíme koláče a poukladáme ich na plech na papier.

    Badiánové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme zvyšok cukru a badián.

    Badiánové koláčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cukrárenské vrecko naplníme hmotou a koláče ozdobíme. V rúre pečieme 14-15 minút pri 180 stupňoch.

    Badiánové koláčiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: