Foto: prevu
Tento recept je pôvodne pod názvom-Chrumkavá kačica,samozrejme je to čínsky veľmi starý recept.Prešiel som na kurča ale základ je pôvodný.Je trocha náročný ale výsledný Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne pod názvom-Chrumkavá kačica,samozrejme je to čínsky veľmi starý recept.Prešiel som na kurča ale základ je pôvodný.Je trocha náročný ale výsledný efekt je-uvidíte,posúdite sami.Toto jedlo je viac menej pochúťka,ktorá sa môže podávať za tepla,studena z ryžou,zemiakmi atd.Príležitosti,aká koľvek,hodí sa k rôznym oslavám,posedeniam atd. a ked sa Vám podarý,môžete očakávať pochvalu
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kúpil som tkz.Kráľovské kurča a jedno obyčajné.Podstata celého procesu je mať kurča,ktoré nemá potrhanu kožu,prečo?To kurča po vykostení samozrejme nebude mať jednu kostičku v sebe ale pokazilo by to estetický dojem až by bola koža niekde potrhaná,preto je aj problém kupiť také,najlepšie tomu zodpovedá "Kraľovské kurča"
-
2
Skusim teda Vám to opísať:kurča začneme krídlami a to,že odrežeme z kridiel tie časti,ktoré vidíte v miske,pracujeme z malým,ostrým nožíkom a dávame pozor aby sme za žiaden pád nikde a nikdy neprerezali kožu!Kurča máme postavené a prvý krok je obrezať a vybrať kosť z krídla ktorá nám tam ostala avšak pred tým obrežete konce krídiel,stehien tak ako to bude na dalšom obrázku.Je to vlasne princíp tkz.zobliekania z kože a robíme to plochou stra nou noža.Po vybratí oboch kostí z krídiel postupne "oškrabujeme kurča z plochou stranou noža
-
3
Postupne sa dostaneme až k stehnám
-
4
Na fotke možete vidieť ľavé stehno,musime oddeliť dlhu od krátkej kosti,čiže opatrne rozrežeme z vrchu cez chrupavku (oddelíme)kosti,obrežeme maso a pomaly vytiahneme kosť.Taktiež orežeme druhu stehennu kosť a zopakujeme si to na druhom stehne,potom už len dokončíme tkz.zobliekanie
-
5
Následne to vyzerá priam hrozne-kopa mäsa
-
6
Avšak musíte ho spätne obliecť a bude vyzerať následovne.Druhé kurča robil kamarát a podarilo sa mu veľmi dobre
-
7
Ďalší krok je uz takto urobené kurča dať variť do vriacej vody z oboch strán asi po5-7minut,zrazia sa a zvýraznia svoj kurací vzhľad
-
8
Potom ich uložíme do pekáča,necháme trocha vychladnuť,posolíme z vonku,taktiež z dnuka,narežeme por na tenko,výdatne posypeme badiánom a z oboch stran natlačíme do kurčaťa.Na koniec potrieme sojovou omáčkou z oboch strán.
-
9
Pečieme pri 200stupňoch asi 1a pol hodky,pričom prvých asi 45min.zakryté.Vyzeraju asi takto
-
10
V priereze asi takto
-
11
A finálne môžu aj takto z kari ryžou,ktora tiež jeden z starých receptou.Nemal som na rychlo poruke žiadnu zeleninu na oblohu. Na koniec chcem dodať,že si uvedomuje náročnosť tohto receptu a najlepšie by to bolo prezentované videom ale každopádne skuste,ďakujem
nie,toto video nieje to čo má byť.Až ma zamrazilo, keď som uvidel ako Pepin nadrezal chrbtovu časť,žiadne šitie,čaro je vtom,že keď otočite kura či z jednej alebo druhej strany nieje tanm žiaden zárez.Plní sa výlučne badiánom a porom.Je to čínsky recept,nevymyslel som to ja, skuste tak ako som to opísal.Por narežeme asi v dlžke kuraťa a rozdelíme na poly a nerežeme tenké pásiky.Potom posypeme badiánom a podľa možnosti natlačíme por z oboch strán.Ináč celý recept končí po dopečení sa potrie žltkom a dá sa do fritézy narýchlo zpiecť,toto ja už nerobím ale pôvodný recept je taký.Skusim urobiť vlastné video,bude asi omnoho názornejšie.Príležitostne pridám aj recept na ryžu ,ktorá je na obrázkuVeľmi dobre k tomu ide dobré červené.Nebojte sa,skuste,ďakujem
varecha.pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/...
Ale vyskúšam podľa teba, bude to niečo iné, nové.