Bryndzovníky
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k...
Čínska polievka
chutí nám čínska polievka a tak som začala ju robiť doma, nech do tej reštaurácie tak...
Pečený sladkokyselý květák
Recept je trochu upravený z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ). Moje...
Ovocný koláč
Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia. U nás veľmi obľúbený. Ovocie môžete použiť akékoľvek najlepšie čerstvé....
Pečeňové knedličky
Varila som polievku z kačacích drobkov z dvoch kačíc a pridala som aj štvrť kuracieho prsa...
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...
Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...
Marocké palacinky
Chcela by som sa s vami podeliť s ďaľším marockým super receptom. Marocké palicinky sú výborna...
Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...
Viedenský rezeň
Na dnešný obed som pripravila tento vynikajúci rezeň s množstvom skvelej zeleninky zo záhrady... s novými zemiakmi,...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P
Semizotu yemeği
Rastlinka znama ako Portulak sa dá pripraviť aj ako skvelé hlavné jedlo. Jeho príprava je velmi...
Posúch so smotanou, údenou klobásou, slaninkou, červenou cibuľou a cesnakom
Dávno sme nemali posúch, dnes som ho spravila z chlebového cesta, na vrch som dala...
Kuracie mäso v paradajkovej omáčke s olivami
Mám rada rýchle recepty, ktoré zbúcham z toho "co dum dal" :-)
Sladkokyselý pikantní okurkový salát
Je to velmi osvěžující salát na horké letní dny. Recept jsem si upravila podle původního z...
Polévka z mangoldu
Hlavní surovinou jsou mangoldové řapíky červené i bílé. . Polévka je lehce navinulá, lahodné,...
Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré
Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...
Pečený camembert na Chardonnay
V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...
Chlebík od mamičky
Samozrejme mojej:-) Je pšenično-ražný, zemiakový, bez octu a oleja a hotový do troch hodín...
Bryndzová polievka
Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia nezakáže...
Marinované kuracie rezníky
Tento recept mám od priateľky. Zapáčil sa mi, že netreba veľa mäsa a spraví sa...
Morčacie žalúdky podľa Eszterházyho
Morka patrí medzi lahôdky a rovnako aj jej vnútornosti, mala som morčace žalúdky a pripravila som...
Polievka zo zelenej fazule
Asi najradšej zo všetkeho mám polievky. Jedávame ich takmer denne. Toto je jedna z mojich oblubenych. Zelena...
Mliečna ryža s čerešňami
V Nemecku obľúbená Milchreis, pripravená s čerešňami, škoricou, medom a klinčekmi.
Cookies z ovsených vločiek s arašidovým maslom a kokosom
Tieto cookies obsahujú tri veci, ktoré zbožňujem - ovsené vločky, arašidové maslo a kokos...
Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka...
Rýchla ciabatta zo špaldovej hladkej múky s bylinkami
Ciabatta je taliansky chlieb, ktorý je dielom pekára Cavallari z Benátok, upiekol ho v roku...