Foto: olinecka
Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.
príprava
na 190 °C
Suroviny
1,5 kg (alebo zajac) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 - 2 ks |
|
Tekvicový prívarok: | |
|
|
|
|
na dusenie |
|
4 dcl |
|
|
|
|
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Králika umyjeme a pokrájame na kúsky,cibuľu o čistíme nakrajáme na kolieska.Soľ,korenie na divinu a štyroch farieb ,červenu papriku sladkú mletu,pretlačeny cesnak dáme spolu do menšej misky ,zmiešame.Kúsky mäsa ,cibuľu dáme na dno sačka posypeme zmesou toto zopakujeme kym naplníme vrecko na pečenie vrch zaviažeme a dáme do zapekacej misy.
- 2
Vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme60-70 minút. Pred dopečenim vrecku na vrchu urobíme otvor a rúru vypneme.
- 3
Tekvicu očistíme a nastrúhame na jemno,maslo rozpustíme pridáme tekvicu,kôpor ,soľ dusíme asi 15 minút do mäkká.V smotane rozhabarkujeme múku a cez sitkom vlejeme do tekvice. Za stáleho miešania necháme prejsť varom.Nakoniec dochutíme octom cukrom podľa seba.Podávame s knedľou kysnutou alebo žemľovou.Dobrú chuť!!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzkoušej i cukínu, je rychleji hotová a jemnější chuti.
Hajinka dakujem ti pekne.