Náš kotlíkový guláš fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 5. októbra 2015

Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na varenie v prírode. Tu je náš kotlíkový guláš. Ale píšem náš ako si ho pripravujeme a veľmi nám chutí.

120 minút
príprava

Suroviny

2,20 kg
1,20 kg
 (alebo chilli)
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájame si cibuľu ja som nastrúhala na WS krájači. Mäso sme mali celé baranie stehno. Manžel ho vykostil, odblanil, obral od mastného a pokrájal na kocky.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do kotlíka sme priliali trochu oleja a pridali bravčovú masť a nechali sme speniť cibuľu.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sme cibuľku mali, pridali sme mäso trochu posolili a nechali dusiť.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa nám mäso dusí si pokrájame a pomelieme zelenú papriku a pripravíme si hubový prášok.Poznámka.: Moja rodina nemá rada keď pláva paprika a celé huby tak to melieme.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Papriku a koreniny pridáme k polovici udusenému mäsu.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Očistíme a pokrájame si zemiaky a k hotovému mäsu pridáme zemiaky, podlejeme vodou a necháme zemiačiky uvariť. Tu sú hlavný kuchári. Na koniec pridáme pretlačený cesnak a ak treba dochutíme.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je už uvarený necháme ho asi tak necelú hodinku vychladnúť a prejsť chuťou a môžeme papať.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nestihla som fotiť von pri jedení tak som fotila už len dnu. Vnučke veľmi chutil.

    Náš kotlíkový guláš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@patroveckypitrs to nedávame síce mohli sme trochu pridať máme domácu. Majoránku dával môj otecko všade keď varil alebo mamičke kázal všade pridávať majoránku a tak ako dieťaťu som sa jej najedla dosť, tak teraz ju obmedzujem. Ďakujem za komentík.
@sonulienka ,guľáš varený vonku v prírode v kotlíku má celkom inú chuť ako na sporáku)..varievala som ho počas vonobrania v mojom vinohrade v rodnom kraji..nádherné spomienky, veselá zábava, kopec príjemných ľudí a guľáš veru chutil všetkým...iste chutil aj vám..
Určitě výborný guláš a vařený v kotlíku.U nás se bohužel takový kotlík vůbec
nedostane,budu muset vyrazit k Vám na krásné Slovensko.Děkuji za všechny Vaše recepty.

Pridaj komentár k receptu: