Foto: sonulienka
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na varenie v prírode. Tu je náš kotlíkový guláš. Ale Zobraziť celý popisKeď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na varenie v prírode. Tu je náš kotlíkový guláš. Ale píšem náš ako si ho pripravujeme a veľmi nám chutí.
príprava
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame si cibuľu ja som nastrúhala na WS krájači. Mäso sme mali celé baranie stehno. Manžel ho vykostil, odblanil, obral od mastného a pokrájal na kocky.
-
2
Do kotlíka sme priliali trochu oleja a pridali bravčovú masť a nechali sme speniť cibuľu.
-
3
Keď sme cibuľku mali, pridali sme mäso trochu posolili a nechali dusiť.
-
4
Pokiaľ sa nám mäso dusí si pokrájame a pomelieme zelenú papriku a pripravíme si hubový prášok.Poznámka.: Moja rodina nemá rada keď pláva paprika a celé huby tak to melieme.
-
5
Papriku a koreniny pridáme k polovici udusenému mäsu.
-
6
Očistíme a pokrájame si zemiaky a k hotovému mäsu pridáme zemiaky, podlejeme vodou a necháme zemiačiky uvariť. Tu sú hlavný kuchári. Na koniec pridáme pretlačený cesnak a ak treba dochutíme.
-
7
Tu je už uvarený necháme ho asi tak necelú hodinku vychladnúť a prejsť chuťou a môžeme papať.
-
8
Nestihla som fotiť von pri jedení tak som fotila už len dnu. Vnučke veľmi chutil.
Gulasik musel byt vynikajuci,vari cela rodina a je cela dedina,s dobrym ciernym chlebikom,mozme iba snivat.
nedostane,budu muset vyrazit k Vám na krásné Slovensko.Děkuji za všechny Vaše recepty.
Srdečne pozdravujem do krásnych Čiech.