
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Zapečená pečená cukina
Krásné, veliké cukiny které se zdánlivě už nedají jíst jsou velice chutné a jedlé v téhle...

Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...

Maffiny s vajíčkom a slaninou
Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc...

Piškótová roláda s čokokrémom
Zvyk z časov štúdijných mojej krajšej, lepšej a múdrejšej ½ na lekárskej fakulte UPJŠ. V...

Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné...

Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...

Chlebový puding s rumovou polevou
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla ...

Sviečková z bravčového karé
Sviečková... nepravá... taká moja :) Večer som si z mrazničky vytiahla bravčové karé, keď sa mi...

Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...

Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...

Parlament rezy
Recept na tieto výborné rezy mi prišiel meilom. ani ma neprekvapuje jeho názov, je to...

Dusené bravčové pliecko s vajičkovo-uhorkovou omáčkou
Keď nemám hovädzie mäso na Španielskych vrabcov, tak robím podobné z bravčovej lopatky. Je to...

Baraní perkelt s červeným vínom
Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...

Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...

Polievka s kyslou kapustou
Je to polievka ktorá sa v našej domácnosti volá šajtľava. Varievam ju hlavne v zime z čerstvo...

Hrtánky do štedrovečernej polievky
Vianoce sa blížia a táto cestovina do polievky na Štedrý večer neodmysliteľne patrí k našej rodinnej tradícii...

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Závin z bezlepkového kysnutého cesta (bez mlieka)
prvý recept pri ktorom je paradoxne bezlepková verzia koláča chutnejšia, dlhšie vydrží koláč mäkký a prvý...