Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 13. marca 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.

4
porcie
45 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté a očistené kuracie prsia pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misky dáme jogurt, tandoori masala, čierne korenie, tymian a soľ. Premiešame a zmesou marinujeme kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke asi 20 minút.

  2. 2

    Marinované mäso dáme na plech a pečieme asi 15 minút pri 200 °C.

  3. 3

    Kuskus nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme alobalom a necháme napučať. O 5 minút premiešame.

  4. 4

    Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražíme na malé kocky pokrájanú zeleninu. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian, vňať a cesnak. Opraženú zeleninu zmiešame s uvareným kuskusom. Do zvyšného tandoori jogurtu, ktorý zostal z marinovania, prilejeme smotanu a omáčku prevaríme.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist