Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 13. marca 2017
Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj Zobraziť celý popisNemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
 podľa potreby
Na marinádu:
750 g
20 g
15 g
Na kuskus:
600 g
600 ml
80 g
80 g
80 g
80 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené kuracie prsia pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misky dáme jogurt, tandoori masala, čierne korenie, tymian a soľ. Premiešame a zmesou marinujeme kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke asi 20 minút.

  2. 2

    Marinované mäso dáme na plech a pečieme asi 15 minút pri 200 °C.

  3. 3

    Kuskus nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme alobalom a necháme napučať. O 5 minút premiešame.

  4. 4

    Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražíme na malé kocky pokrájanú zeleninu. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian, vňať a cesnak. Opraženú zeleninu zmiešame s uvareným kuskusom. Do zvyšného tandoori jogurtu, ktorý zostal z marinovania, prilejeme smotanu a omáčku prevaríme.

Diskusia k receptu

redakcia
@Boxik (14.3.2017 11:56)

Kde je napisane, ze na Zahori sa musia varit len miestne speciality?
oldomachac
,,,,,ja to beru sefe,,,,, az na ten bombasticky nazov?????????, o chvilu tu bude recept, na krumlovu babu ,,,potato lady,,,,??????????????, nechcem sa hrat ani na mudreho, ani na hlupeho, ale keby som chcel toto jedlo uvarit, ozaj neviem ako, lebo bez prekladoveho slovnika sa nepohnem, dobru chut!!!!
zivestriebro
@oldomachac : Comu sa neda rozumiet? Tandoori masala je zmes korenín a supreme - je to tam aj medzi surovinami, ze ide o kuracie prsia. A ak sa zaujimas o gastronomiu, tak by Ta mala zvedavost viest ku gugleniu. Najdes, ze supreme su prsia bez kosti a koze a jedeniu pomaha prva kost kridla. Vyvoj ide dopredu. To nie je zemiakova baba premenovana na potato lady.
Kvôli Tebe treba aj stanok s Hot dogom premenovat na Horuci pes..?
altyn
@Zivestriebro (15.3.2017 14:58)

Ako píšeš, profesionálne sa venuješ vareniu, takže pre teba výraz " kuracie prsia supreme" je niečo ako " bla- bla". Vravíš " gugli" , ale zamyslela si sa či každý má na to čas? Nie je jednoduchšie napísať o akú časť mäsa ide? Ja vstanem ráno o druhej do práce a budem gugliť čo mám vlastne kúpiť, aby som mohol navariť. A zase to nepreháňaj s tým vývojom, normálny človek normálne varí, cudzokrajné a zložité recepty varia iba tý, ktorý sú nezamestnaní, a pritom zabezpečený alebo paničky, na ktoré robí manžel a tie majú čas sa zabávať guglom a poučovať iných o tom že majú
gugliť. A okrem toho, ja som v obchode nevidel kuracie prsia s prvou kosťou z krídla. Aspoň nie v obchode pre normálnych smrteľníkov.
Ale ty určite v takýchto nenakupuješ. :-(((
evanaaa
Pravdupovediac, doteraz som ani ja nevedela, čo to slovo "supreme" znamená, no vďaka Vareche a receptom som sa už mnohému naučila, teraz viem zasa o slovíčko viac, čo to znamená. Keby som tu nebola, tak ani možno doteraz neviem, čo je to kuskus a bulgur, tandoori masala ( mimochodom, v K.... bude týždeň ázijských potravín a aj toto korenie bude k dostaniu) ale aj mnoho iných slov prebratých z cudzieho jazyka.
zivestriebro
Samozrejme, altyn@ ty si nevieš kúpiť celé kurča a potrebnú časť narezať, naporciovať. Lebo máš veľa roboty a potom už len čas brázdiť po Vareche namiesto toho, aby si brázdil aj po nových výrazoch. Tak jednoducho vynechaj cudzie recepty a hľadaj si len také našské, osvedčené... a pritom nekritizuj druhého za vlastnú nevedomosť.
oldomachac
@Zivestriebro (15.3.2017 14:58)

vidis, ako si to pekne pomenovala, ale ked ty chces byt ,,,in,,, svetova, tak bud, ale sa nestrapnuj podporov tzv. bombastickych nazvov, ktorym, ako vidim ani sama nerozumies, len sa hras na kucharku, podla tych nacvicenych reci, co tu vedies, ked by si varila, tak urcite aj caj pripalis, pretoze varievas asi bufetacke polievky v bufetoch 4 cenovej skupine cau gastro analiticka
oldomachac
@Zivestriebro (15.3.2017 23:37)

mimochodom, ten tvoj ,,,,teply pes,,,, je jednoduchy ,,,parok v rozku,,,,, to je ten rozdiel pohladu, nielen mna, ale aj inych prispievatelov
oldomachac
a staci tak malicko, podla vzoru ozaj kvalitnych, fundovanych prispievatelov, za cudzi nazov do rozpisu pridat do zatvorky vysvetlivku - preklad a potom to pochopi kazdy
emdy
juuuj ľudkovia.... hádam aj pribrzdiť... hádka pre takú hlúposť.... a hlavne teda urážať ženu týmto spôsobom.... súhlasím je to štvrtá cenová... supreme a tandoori mier! :D
zvoncek

asi velmi zavádza text po obrázkom," nielen cudzokrajné korenie, ale chren, redkovka, zázvor" (mimochodom neviem , prečo sa v gastronomii neužíva slovenský výraz ďumbier), no práve tieto pochutiny resp. korenia sa v recepte
nikde nepoužili.,
Tiež nerozumiem, načo tam nechávajú tú kosť, aj tak sa to nechytá do ruky, veĎ je to v nejakej pikantnej omáčke.,
dakujem, že vysvetlili výraz supreme, keď si budem v reštaurácii takéto jedlo objednávať, tak vyslovene požiadam o vykostené prsia bez kože a bez pridanej kosti naviac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia