Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 13. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj Zobraziť celý popisNemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g |
|
|
|
podľa potreby |
|
Na marinádu: | |
750 g |
|
20 g |
|
|
|
15 g |
|
|
|
Na kuskus: | |
600 g |
|
600 ml |
|
80 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Umyté a očistené kuracie prsia pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misky dáme jogurt, tandoori masala, čierne korenie, tymian a soľ. Premiešame a zmesou marinujeme kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke asi 20 minút.
- 2
Marinované mäso dáme na plech a pečieme asi 15 minút pri 200 °C.
- 3
Kuskus nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme alobalom a necháme napučať. O 5 minút premiešame.
- 4
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražíme na malé kocky pokrájanú zeleninu. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian, vňať a cesnak. Opraženú zeleninu zmiešame s uvareným kuskusom. Do zvyšného tandoori jogurtu, ktorý zostal z marinovania, prilejeme smotanu a omáčku prevaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kde je napisane, ze na Zahori sa musia varit len miestne speciality?
Kvôli Tebe treba aj stanok s Hot dogom premenovat na Horuci pes..?
Ako píšeš, profesionálne sa venuješ vareniu, takže pre teba výraz " kuracie prsia supreme" je niečo ako " bla- bla". Vravíš " gugli" , ale zamyslela si sa či každý má na to čas? Nie je jednoduchšie napísať o akú časť mäsa ide? Ja vstanem ráno o druhej do práce a budem gugliť čo mám vlastne kúpiť, aby som mohol navariť. A zase to nepreháňaj s tým vývojom, normálny človek normálne varí, cudzokrajné a zložité recepty varia iba tý, ktorý sú nezamestnaní, a pritom zabezpečený alebo paničky, na ktoré robí manžel a tie majú čas sa zabávať guglom a poučovať iných o tom že majú
gugliť. A okrem toho, ja som v obchode nevidel kuracie prsia s prvou kosťou z krídla. Aspoň nie v obchode pre normálnych smrteľníkov.
Ale ty určite v takýchto nenakupuješ. :-(((
vidis, ako si to pekne pomenovala, ale ked ty chces byt ,,,in,,, svetova, tak bud, ale sa nestrapnuj podporov tzv. bombastickych nazvov, ktorym, ako vidim ani sama nerozumies, len sa hras na kucharku, podla tych nacvicenych reci, co tu vedies, ked by si varila, tak urcite aj caj pripalis, pretoze varievas asi bufetacke polievky v bufetoch 4 cenovej skupine cau gastro analiticka
mimochodom, ten tvoj ,,,,teply pes,,,, je jednoduchy ,,,parok v rozku,,,,, to je ten rozdiel pohladu, nielen mna, ale aj inych prispievatelov
asi velmi zavádza text po obrázkom," nielen cudzokrajné korenie, ale chren, redkovka, zázvor" (mimochodom neviem , prečo sa v gastronomii neužíva slovenský výraz ďumbier), no práve tieto pochutiny resp. korenia sa v recepte
nikde nepoužili.,
Tiež nerozumiem, načo tam nechávajú tú kosť, aj tak sa to nechytá do ruky, veĎ je to v nejakej pikantnej omáčke.,
dakujem, že vysvetlili výraz supreme, keď si budem v reštaurácii takéto jedlo objednávať, tak vyslovene požiadam o vykostené prsia bez kože a bez pridanej kosti naviac