Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 13. marca 2017
Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
 podľa potreby
Na marinádu:
750 g
20 g
15 g
Na kuskus:
600 g
600 ml
80 g
80 g
80 g
80 g
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a očistené kuracie prsia pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misky dáme jogurt, tandoori masala, čierne korenie, tymian a soľ. Premiešame a zmesou marinujeme kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke asi 20 minút.

  2. 2

    Marinované mäso dáme na plech a pečieme asi 15 minút pri 200 °C.

  3. 3

    Kuskus nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme alobalom a necháme napučať. O 5 minút premiešame.

  4. 4

    Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražíme na malé kocky pokrájanú zeleninu. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian, vňať a cesnak. Opraženú zeleninu zmiešame s uvareným kuskusom. Do zvyšného tandoori jogurtu, ktorý zostal z marinovania, prilejeme smotanu a omáčku prevaríme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@oldomachac : Comu sa neda rozumiet? Tandoori masala je zmes korenín a supreme - je to tam aj medzi surovinami, ze ide o kuracie prsia. A ak sa zaujimas o gastronomiu, tak by Ta mala zvedavost viest ku gugleniu. Najdes, ze supreme su prsia bez kosti a koze a jedeniu pomaha prva kost kridla. Vyvoj ide dopredu. To nie je zemiakova baba premenovana na potato lady.
Kvôli Tebe treba aj stanok s Hot dogom premenovat na Horuci pes..?
@Zivestriebro (15.3.2017 14:58)

Ako píšeš, profesionálne sa venuješ vareniu, takže pre teba výraz " kuracie prsia supreme" je niečo ako " bla- bla". Vravíš " gugli" , ale zamyslela si sa či každý má na to čas? Nie je jednoduchšie napísať o akú časť mäsa ide? Ja vstanem ráno o druhej do práce a budem gugliť čo mám vlastne kúpiť, aby som mohol navariť. A zase to nepreháňaj s tým vývojom, normálny človek normálne varí, cudzokrajné a zložité recepty varia iba tý, ktorý sú nezamestnaní, a pritom zabezpečený alebo paničky, na ktoré robí manžel a tie majú čas sa zabávať guglom a poučovať iných o tom že majú
gugliť. A okrem toho, ja som v obchode nevidel kuracie prsia s prvou kosťou z krídla. Aspoň nie v obchode pre normálnych smrteľníkov.
Ale ty určite v takýchto nenakupuješ. :-(((
Samozrejme, altyn@ ty si nevieš kúpiť celé kurča a potrebnú časť narezať, naporciovať. Lebo máš veľa roboty a potom už len čas brázdiť po Vareche namiesto toho, aby si brázdil aj po nových výrazoch. Tak jednoducho vynechaj cudzie recepty a hľadaj si len také našské, osvedčené... a pritom nekritizuj druhého za vlastnú nevedomosť.