Vinete - baklažánová nátierka
Foto: dorko
Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a celý dáme na gril. Grilujeme z každej strany asi 5-10 minút podľa veľkosti, až kým sa z neho nedá olúpať koža.
- 2
Po olúpaní a vychladnutí ho hodíme do mixéra, pridáme olej 1-2 lyžice podľa veľkosti baklažánu, štipku soli, mleté korenie a krátko premixujeme. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a podávame s chlebíkom, najlepšie opečeným na oleji s čili. S tou cibuľou to ale netreba preháňať, aby neprebila chuť baklažánu.
- 3
Kto chce, môže si pridať aj trochu kyslej smotany, ktorá zjemní chuť.
Tiež baklažánová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na tomto recepte je ine prave to, ze sa baklazan griluje a prave ten dym tomu dava celkom inu chut, ktora ma velmi prijemne prekvapila. Chvilu trvalo, kym sme doma recept doladili, skusali sme rozne varianty s cesnakom, s citronom, koreninami, smotanami, ale takato jednoducha nam chuti najlepsie :)
varecha.pravda.sk/recepty/mirza-ghasemi-/23457-recept.htm...
Hej, mas pravdu, ta dymova akoby udena chut je vyborna. Ja ich vacsinou robim nad horakom rovno, je to ovela ine, nez ked sa upecie v rure.