Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka

Vinete - baklažánová nátierka

dorko - bez fotkydorko, 23. marca 2017
Vinete - baklažánová nátierka
Foto: dorko

Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a celý dáme na gril. Grilujeme z každej strany asi 5-10 minút podľa veľkosti, až kým sa z neho nedá olúpať koža.

  2. 2

    Po olúpaní a vychladnutí ho hodíme do mixéra, pridáme olej 1-2 lyžice podľa veľkosti baklažánu, štipku soli, mleté korenie a krátko premixujeme. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a podávame s chlebíkom, najlepšie opečeným na oleji s čili. S tou cibuľou to ale netreba preháňať, aby neprebila chuť baklažánu.

  3. 3

    Kto chce, môže si pridať aj trochu kyslej smotany, ktorá zjemní chuť.

Diskusia k receptu

zinnajdha
bakli nátierku robím často - podobne. Pridávam do nej aj rôzne koreniny "čo dá dom", tvrdé vajce a namiesto cibule cesnak. Nemixujem, ale dusím, potom je nátierka s kúskami baklažánu. Iste - je to trocha iná chuť. Tvoj recept vyskúšam, je inej chuti a rýchlešie hotový.
1x dorko
dorko

Na tomto recepte je ine prave to, ze sa baklazan griluje a prave ten dym tomu dava celkom inu chut, ktora ma velmi prijemne prekvapila. Chvilu trvalo, kym sme doma recept doladili, skusali sme rozne varianty s cesnakom, s citronom, koreninami, smotanami, ale takato jednoducha nam chuti najlepsie :)
methi
@Dorko (23.3.2017 14:38)

Hej, mas pravdu, ta dymova akoby udena chut je vyborna. Ja ich vacsinou robim nad horakom rovno, je to ovela ine, nez ked sa upecie v rure.
1x dorko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia