Vinete - baklažánová nátierka

dorko - bez fotkydorko, 23. marca 2017 9:14
Ďalšie recepty »
Vinete - baklažánová nátierka Foto: dorko

Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle.

30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a celý dáme na gril. Grilujeme z každej strany asi 5-10 minút podľa veľkosti, až kým sa z neho nedá olúpať koža.

  2. 2

    Po olúpaní a vychladnutí ho hodíme do mixéra, pridáme olej 1-2 lyžice podľa veľkosti baklažánu, štipku soli, mleté korenie a krátko premixujeme. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a podávame s chlebíkom, najlepšie opečeným na oleji s čili. S tou cibuľou to ale netreba preháňať, aby neprebila chuť baklažánu.

  3. 3

    Kto chce, môže si pridať aj trochu kyslej smotany, ktorá zjemní chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist