Jablkové palacinky

dorkoDorko, 40 ročná žena, 19. marca 2017 8:48
Ďalšie jej recepty »

Jablkové palacinkyFoto: dorko

Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť. Napriek tomu u nás veľmi obľúbená.

3-4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 ks (kyslé)
300 ml
130 - 160 g
štipka
 (škoricový, vanilkový, ...)

Postup prípravy

  1. 1

    Mlieko, muku a stipku soli rozmixujeme na hladke riedke cesto. Musi byt trosku redsie ako na klasicke palacinky.

  2. 2

    Jablka umyjeme, rozkrojime na stvrtinky a vykrojime jadernik. Stvrtinky nakrajame na tenke, asi 1 mm platky

  3. 3

    Na panvicu si dame stipku masla, nechame roztopit (ale nie prazit) a po celom spodku panvice naukladame jablkove platky v jednej vrstve. Zalejeme palacinkovym cestom v tenkej vrstve len tak, aby boli jablka zakryte. Na miernom ohni opecieme a otocime.

    Jablkové palacinky - obrázok 3
  4. 4

    Hned po otoceni posypeme este na panvici cukrom, pekne sa roztopi. V originalnom recepte bol na vrchu palacinky tenulinky chrumkavy karamel, ale tuto cast receptu si bohuzial nikto z zijucich pozostalych nepamata a mne sa na tuto finticku zatial nepodarilo prist. Ak mate niekto tip, uvitam :)

    Jablkové palacinky - obrázok 4
  5. 5

    Hned servirujeme, este horuce su najsamlepsie :)

  6. 6

    Odporucam kucharom uchytavat pocas varenie, lebo casto sa stava, ze sa im uz neujde :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist