Jablkové palacinky
Foto: dorko
Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť. Napriek tomu u nás veľmi obľúbená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko, muku a stipku soli rozmixujeme na hladke riedke cesto. Musi byt trosku redsie ako na klasicke palacinky.
- 2
Jablka umyjeme, rozkrojime na stvrtinky a vykrojime jadernik. Stvrtinky nakrajame na tenke, asi 1 mm platky
- 3
Na panvicu si dame stipku masla, nechame roztopit (ale nie prazit) a po celom spodku panvice naukladame jablkove platky v jednej vrstve. Zalejeme palacinkovym cestom v tenkej vrstve len tak, aby boli jablka zakryte. Na miernom ohni opecieme a otocime.
- 4
Hned po otoceni posypeme este na panvici cukrom, pekne sa roztopi. V originalnom recepte bol na vrchu palacinky tenulinky chrumkavy karamel, ale tuto cast receptu si bohuzial nikto z zijucich pozostalych nepamata a mne sa na tuto finticku zatial nepodarilo prist. Ak mate niekto tip, uvitam :)
- 5
Hned servirujeme, este horuce su najsamlepsie :)
- 6
Odporucam kucharom uchytavat pocas varenie, lebo casto sa stava, ze sa im uz neujde :)
Tiež jablkové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gril by mohol byt lepsi, len nepriskvrkne pod nim aj ta palacinka?
A nelepilo sa ti to potom na panvicu? Lebo mne ano... :(