Jablkové palacinky
Jablkové palacinky

Jablkové palacinky

dorko - bez fotkydorko, 19. marca 2017
Jablkové palacinky
Foto: dorko

Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť. Napriek tomu u nás veľmi obľúbená.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 ks (kyslé)
300 ml
130 - 160 g
štipka
 (škoricový, vanilkový, ...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko, muku a stipku soli rozmixujeme na hladke riedke cesto. Musi byt trosku redsie ako na klasicke palacinky.

  2. 2

    Jablka umyjeme, rozkrojime na stvrtinky a vykrojime jadernik. Stvrtinky nakrajame na tenke, asi 1 mm platky

  3. 3

    Na panvicu si dame stipku masla, nechame roztopit (ale nie prazit) a po celom spodku panvice naukladame jablkove platky v jednej vrstve. Zalejeme palacinkovym cestom v tenkej vrstve len tak, aby boli jablka zakryte. Na miernom ohni opecieme a otocime.

    Jablkové palacinky - obrázok 3
  4. 4

    Hned po otoceni posypeme este na panvici cukrom, pekne sa roztopi. V originalnom recepte bol na vrchu palacinky tenulinky chrumkavy karamel, ale tuto cast receptu si bohuzial nikto z zijucich pozostalych nepamata a mne sa na tuto finticku zatial nepodarilo prist. Ak mate niekto tip, uvitam :)

    Jablkové palacinky - obrázok 4
  5. 5

    Hned servirujeme, este horuce su najsamlepsie :)

  6. 6

    Odporucam kucharom uchytavat pocas varenie, lebo casto sa stava, ze sa im uz neujde :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
musí to byť dobrota. Nedávala sa vrstva cukru ešte pred jablkami na panvicu s maslom? teoreticky by sa tak po obrátení dostala navrch. Musím skúsiť:-)
Tieto palacinky robievam už desaťročia. Dokonca v posledných rokoch ako základ používam palacinky v prášku. Jablká nastrúham na strúhadle ( hrubé rezance). S tým karamelom by to bolo úžasné, len sa mi zdá, že sa to bude na panvici lepiť.
1x evita1b
podobné palacinky robila aj moja stará mama. Jablčka krájala na asi 1 cm hrubé plátky a a dávala ich do cesta. Naberačkou cesto dávala na palacinkár a palacinky boli hrubšie, boli úžasné
1x dorko