Najchrumkavejší bôčik

20102010, 11. marca 2017 9:52
Ďalšie recepty »

Najchrumkavejší bôčik Foto: 2010

Je tu veľa receptov na bôčik, toto je len čínsky postup, ako dosiahnuť chrumkavú kožu, tzv. crackling.

20 min
príprava
110 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravu treba zacat 24 hodin vopred. Do kanvice si dame varit vodu. Bocik dame na mriezku do vylevky a obarime ho (vrch - kožu) vriacou vodou.

  2. 2

    Bocik - kožu osusime papierovou utierkou. Ihlicou na strikovanie alebo kovovym spizom husto dobodame kožu, tak 1 cm od seba.

  3. 3

    Kožu stedro posolime a sol povtierame a bocik odlozime nezakryty v chladnicke. Kdo chce marinuje, ja som marinoval, ale daval pozor, aby koža bola sucha.

  4. 4

    Trubu rozohrejeme na 160 C- 180 C. Bocik dame na pekac a podlejeme podla chute poharom vody, ja som isiel na cinsky sposob a podlial cinskym vinom na varenie. Kožu lahko potrieme olejom.

  5. 5

    Pecieme do makka podla chute, ja som robil tak 90 minut. Nakoniec prepneme trubu na maximum, ja som dal na 240 C a nechame kožu povystrelovat - crackling. Treba davat pozor, aby nam bocik nezhorel, mne to trvalo tak 10 minut, aby sme dostali chrumkavu, ale nie tvrdu kožu.

    Najchrumkavejší bôčik  - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovalo 29 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist