Kváskové vafle
Kváskové vafle

Kváskové vafle

siisa - fotkasiisa, 20. marca 2017
Kváskové vafle
Foto: siisa

Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom. Podávali sa položené na šálke s horúcou kávou. Toto sa traduje ešte v niektorých štátoch, najviac asi v Holandsku. U nás sa na výrobu používa tekuté cesto. V Holandsku sa pečú z hustejšieho cesta. Cesto vytvarujú do valčeka, položia na jemne mriežkovanú vyhrievanú platňu a druhou platňou zatlačia. Mali by byť trochu chrumkavé.

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
2 hrnčeky
1 - 2 PL
1/3 hrnčeka rozpustené
2 PL rozkvasený
2 ks
štipka
pár kvapiek (alebo vanilkový struk)
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky odložíme a z ostatných ingrediencii vyšľaháme cesto. Cukru do cesta si dáme podľa seba, ale 1 PL by tam určite mala ísť. Cesto necháme hodinu postáť pri izbovej teplote. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta. Vafľovač potrieme olejom a malou naberačkou zalejeme mriežku. Pečieme podľa vlastných skúseností asi tak 5-8 minút. Na začiatku treba vyskúšať. Plníme podľa chuti. Zdobíme ovocím.

    Kváskové vafle - obrázok 1

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Siisa veľmi si šikovná! Vafle som jedla 3x v živote a vždy s jahodami : raz v Antverpách a dva krát na Zlatých pieskoch :) a veľmi mi chutili. Tvoje sú krásne a určite superchutné.
No Siisa u teba ma už asi nič neprekvapí. Ďalší skvelý recept. Ak sa dá ešte niečo z kvásku urobiť, tak ty to určite aj urobíš :-) Len tak ďalej, máš super nápady

Pridaj komentár k receptu: