Kváskové vafle

siisaSiisa, 34 ročná žena, 20. marca 2017 8:42
Ďalšie jej recepty »

Kváskové vafleFoto: siisa

Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom. Podávali sa položené na šálke s horúcou kávou. Toto sa traduje ešte v niektorých štátoch, najviac asi v Holandsku. U nás sa na výrobu používa tekuté cesto. V Holandsku sa pečú z hustejšieho cesta. Cesto vytvarujú do valčeka, položia na jemne mriežkovanú vyhrievanú platňu a druhou platňou zatlačia. Mali by byť trochu chrumkavé.

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
2 hrnčeky
1 - 2 PL
1/3 hrnčeka rozpustené
2 PL rozkvasený
2 ks
štipka
pár kvapiek (alebo vanilkový struk)
štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky odložíme a z ostatných ingrediencii vyšľaháme cesto. Cukru do cesta si dáme podľa seba, ale 1 PL by tam určite mala ísť. Cesto necháme hodinu postáť pri izbovej teplote. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta. Vafľovač potrieme olejom a malou naberačkou zalejeme mriežku. Pečieme podľa vlastných skúseností asi tak 5-8 minút. Na začiatku treba vyskúšať. Plníme podľa chuti. Zdobíme ovocím.

    Kváskové vafle - obrázok 1
ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist