Šošovicový eintopf fotorecept

miskammMiskamm, 35 ročná žena, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko, 20. marca 2017 19:07
Ďalšie jej recepty »

Šošovicový eintopf (fotorecept)Foto: miskamm

Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky a nie takéto husté ako eintopf, ale tentoraz si moj priateľ želal hustú polievku s mäsom/klobásami, tak sme to nazvali Eintopf.

4
porcie
10 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2-3 ks
5-6 ks
0,5 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
1,5 l
1 ks
1 ks
1-2 PL
1-2 PL
120 g
4-6 ks na varenie

Postup prípravy

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť šošovicu s 1,5 l zeleninového vývaru. Cibuľu prešpikujeme bobkovým listom a klinčekom a pridáme ku šošovici. Ak sa vytvorí pena, odstránime lyžicou a varíme asi 20 minút. Potom klinček a bobkový list odstránime.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Nakrájanú slaninku osmažíme na oleji a vyberieme z panvice. Vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme zemiaky a smažíme ešte 3-5 minút, kým sa zelenina nezatiahne. Zeleninu a slaninu (trochu slaniny odložíme bokom na dekoráciu) pridáme k šošovici. Varíme ďalších 15 minút.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásu v celku položime na vrch a necháme ďalších 10 minút variť. Klobásu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, nakrájame na krúžky a vmiešame do polievky. Polievku dochutíme octom, soľou a korením.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame. Polievku posypeme podľa chuti vňaťou a opečenou slaninou.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 12 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist