Šošovicový eintopf fotorecept
Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky Zobraziť celý popisRada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky a nie takéto husté ako eintopf, ale tentoraz si moj priateľ želal hustú polievku s mäsom/klobásami, tak sme to nazvali Eintopf.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 2-3 ks |
|
| 5-6 ks |
|
| 0,5 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 zväzok |
|
| 1,5 l |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1-2 PL |
|
| 1-2 PL |
|
| 120 g |
|
| 4-6 ks na varenie |
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme variť šošovicu s 1,5 l zeleninového vývaru. Cibuľu prešpikujeme bobkovým listom a klinčekom a pridáme ku šošovici. Ak sa vytvorí pena, odstránime lyžicou a varíme asi 20 minút. Potom klinček a bobkový list odstránime.
-
2
Zeleninu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Nakrájanú slaninku osmažíme na oleji a vyberieme z panvice. Vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme zemiaky a smažíme ešte 3-5 minút, kým sa zelenina nezatiahne. Zeleninu a slaninu (trochu slaniny odložíme bokom na dekoráciu) pridáme k šošovici. Varíme ďalších 15 minút.
-
3
Klobásu v celku položime na vrch a necháme ďalších 10 minút variť. Klobásu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, nakrájame na krúžky a vmiešame do polievky. Polievku dochutíme octom, soľou a korením.
-
4
Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame. Polievku posypeme podľa chuti vňaťou a opečenou slaninou.









Diskusia k receptu