Šošovicový eintopf
Šošovicový eintopf

Šošovicový eintopf fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 20. marca 2017
Šošovicový eintopf (fotorecept)
Foto: miskamm

Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky Zobraziť celý popisRada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky a nie takéto husté ako eintopf, ale tentoraz si moj priateľ želal hustú polievku s mäsom/klobásami, tak sme to nazvali Eintopf.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2-3 ks
5-6 ks
0,5 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
1,5 l
1 ks
1 ks
1-2 PL
1-2 PL
120 g
4-6 ks na varenie




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť šošovicu s 1,5 l zeleninového vývaru. Cibuľu prešpikujeme bobkovým listom a klinčekom a pridáme ku šošovici. Ak sa vytvorí pena, odstránime lyžicou a varíme asi 20 minút. Potom klinček a bobkový list odstránime.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Nakrájanú slaninku osmažíme na oleji a vyberieme z panvice. Vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme zemiaky a smažíme ešte 3-5 minút, kým sa zelenina nezatiahne. Zeleninu a slaninu (trochu slaniny odložíme bokom na dekoráciu) pridáme k šošovici. Varíme ďalších 15 minút.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásu v celku položime na vrch a necháme ďalších 10 minút variť. Klobásu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, nakrájame na krúžky a vmiešame do polievky. Polievku dochutíme octom, soľou a korením.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame. Polievku posypeme podľa chuti vňaťou a opečenou slaninou.

    Šošovicový eintopf (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Bezvadný recept, určitě vyzkouším! Nádherná klobása, nemá jedinou chybičku, stejně jako celý recept. Jakmile seženu patřičně důstojnou klobásu, jdu do toho! Díky za inspiraci, milá @Miskam !
danda3
Jedlá z jedného hrnca mám veľmi rada, minimum riadu a pritom sýte a chutné jedlo, už len krajec domáceho chlebíka a lyžica.
alena45
v redšej verzii robím takúto polievku, a len do tejto polievky si pridávam hrozienka, ktoré som zavárala spolu s chilli papričkami, tie mi ju vždy dochutia na umamu chuť.
lizatko
Vyzera to užasne, tiež si ukladam recept, strukoviny a všetko z nich milujeme, ale penu z nich veru nikdy neodstraňujem. Z akeho dôvodu?