Rizoto Gharch Polow
Foto: 2010
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale aj visnami. Mal som vela hnedych sampinonov, tak som vyskusal ich Zobraziť celý popisIran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale aj visnami. Mal som vela hnedych sampinonov, tak som vyskusal ich verziu rizota Gharch Polow.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji som oprazil cibulu, cesnak a pridal nakrajane sampiony a pridal advieh. Podusil.
-
2
Advieh, skusil som kupit tuto zmes korenin, nemali tak som si vyrobil. 1 cajova lyzicka mleta skorica + 1 cajova lyzicka koriander 1 cajova lyzicka muskatovy orech + 1 cajova lyzicka kardamom + 1 cajova lyzicka ruzove listky (tie som nemal) + 1/2 cajova lyzicka mleta rasca
- 3
Tradicne v Irane pridavaju surovu ryzu a vrstvia s podusenymi hribami. http://www.mypersiankitchen.com/gharch-polow-persian-mushroom-rice/ Dusia dlho na nizkom plameni, aby im spodok prihorel. Ja som bol lenivy a ryzu som robil samu v automatickom ryzovom hrnci a hotovu zmiesal s podusenymi hribami. (Premiesal a nechal na hlbokej panvici 5 minut pripiect zo spodu.)
Tiež Šampiňónové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
nádherná lákavá fotka