Šampiňónové rizoto
Šampiňónové rizoto

Rizoto Gharch Polow

2010 - bez fotky2010, 21. marca 2017
Rizoto Gharch Polow
Foto: 2010

Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale aj visnami. Mal som vela hnedych sampinonov, tak som vyskusal ich Zobraziť celý popisIran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale aj visnami. Mal som vela hnedych sampinonov, tak som vyskusal ich verziu rizota Gharch Polow.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (zmes korenia)




Postup

  1. 1

    Na oleji som oprazil cibulu, cesnak a pridal nakrajane sampiony a pridal advieh. Podusil.

    Rizoto Gharch Polow  - obrázok 1
  2. 2

    Advieh, skusil som kupit tuto zmes korenin, nemali tak som si vyrobil. 1 cajova lyzicka mleta skorica + 1 cajova lyzicka koriander 1 cajova lyzicka muskatovy orech + 1 cajova lyzicka kardamom + 1 cajova lyzicka ruzove listky (tie som nemal) + 1/2 cajova lyzicka mleta rasca

  3. 3

    Tradicne v Irane pridavaju surovu ryzu a vrstvia s podusenymi hribami. http://www.mypersiankitchen.com/gharch-polow-persian-mushroom-rice/ Dusia dlho na nizkom plameni, aby im spodok prihorel. Ja som bol lenivy a ryzu som robil samu v automatickom ryzovom hrnci a hotovu zmiesal s podusenymi hribami. (Premiesal a nechal na hlbokej panvici 5 minut pripiect zo spodu.)

Diskusia k receptu

zahra
Mnam, pre mna bez vajicka. Dobry tip.
afataga
Nemala by som najmensi problem to zjest aj s tym vajcom, ja ho mam vzdy strasne sisate, neviem ho tak pekne uklohnit, asi to aj spacham niekedy, len muskatoveho uberiem
conscientia
Iránsku kuchyňu a advieh mám rada, no k hubám sa mi nehodí. Nehodnotím ani plus, ani mínus.
kucharka
Perzskú kuchyňu mám veľmi rada, aj toto vyzerá dobre. Robím niečo podobné, niekedy aj s mäsom. Nabudúce skúsim podľa teba. Pekný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia