Poğaça / Syrové pečivo fotorecept

cesminazCesminaz, 34 ročná žena, madarsko, 14. marca 2017 21:12
Ďalšie jej recepty »

Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept)Foto: cesminaz

Slané kysnuté pečivo plnené syrom. Veľmi chutné aj ako príloha k polievkam :-)

23 ks
porcií
30 min
na 190 °C

Suroviny

1 kg
100 g
1 dl
2 PL
2 ks (do cesta)
50 g
1,5 PL
cca 4,75 dl
Plnka:
cca 350 g (alebo feta, kravská hrudka)
3 - 4 PL
Na potretie:
2 ks
Na posyp:

Postup prípravy

  1. 1

    V jednej miske premiesame najprv lyzicou muku a sol. Potom pridame zmäknute maslo,1dl olej, 2 bielky, 2 PL jogurtu a vo vlaznej vode rozmiesane kvasnice. Tie som si rozmiesala v 3 dl vody + 1 kl cukru. Tych zvysnych cca 1,75 dl vody som nalievala postupne. Vypracujeme polomäkke, jemne cesto, ktore sa oddeluje od misky. Poprasime ho mukou a este zoparkrat vymiesime do bochnika. Nakoniec ho dame na teplejsie miesto nakysnut cca 1 h..

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kym cesto kysne, si pripravime plnku. Potrebujeme 2 kolieska syra toj e cca 360 g dokopy. Syr som rozmrvila a aby bola plnka vlacnejsia, som pridala 3 poriadne PL smotany. Premiesala a osolila este podla potreby. Nakoniec dame plnku zatial bokom..

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked cesto nakyslo, ho vyklopime na pomucenu dosku. Rozdelime ho na rovnake kusky, ktore znova vymiesime do bochnika. Cesto je naozaj vyborne, jemne a skoro vobec sa nelepi :-) Mne vyslo 23 ks..

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bochnicky nenechame uz kysnut, ale hned s nimi pracujeme dalej. Bochnik vyvalkame na velkost cca 13 cm, na hrubku 4 - 5 mm. Naplnime syrovou plnkou, zahneme obe boky a cesto zlahka zrolujeme. Pogaca ukladame na papierom vystlety plech dalej od seba..

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme ich zltkom, ktore sme zmiesali s kvapkou vody a poriadne posypeme celym makom. Pogaca na vrchu ostrym nozom jemne pozakrajujeme, aby krajsie vyzerali :-) Netreba ich nechat podkysnut, ale hned ich dame do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minut. To si treba sledovat..

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upeceni som Poğaça natrela kuskom masla.

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Su vyborne, vláčne a mäkke. Hodia sa na desiatu, ranajky alebo na obed s dobrou polievkou.

    Poğaça / Syrové pečivo (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 30 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist