Pagáče plnené zemiakovou kašou fotorecept
Foto: luwinka
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás sú za chvíľu fuč, tak nám veľmi chutia. Odporúčam Zobraziť celý popisTak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás sú za chvíľu fuč, tak nám veľmi chutia. Odporúčam vyskúšať .
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
V menšej nádobe si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme, pridáme 1 čaj. lyžičku kryšt. cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dcl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, kvások a zvyšné mlieko a vypracujeme cesto.
-
2
Zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 minút.
-
3
Nakysnuté cesto.
-
4
PLNKA: Zemiaková kaša: V hrnci na oleji usmažíme cibuľu, pridáme slaninku, ktorú sme na malé kúsky nakrájali a necháme ju usmažiť spolu s cibuľou.
-
5
Pridáme do zemiakov, ktoré sme si uvarili a roztlačili na kašu. Ešte pridáme mleté čierne korenie, majorán, postrúhaný strúčik cesnaku a soľ.
-
6
Dobre vymiešame na kašu. Pozor! Nesmie byť kaša taká ako pyré, nakoľko by nám vytekala pri pečení.
-
7
Teraz z cesta povykrajujem kúsky a na každý nanesieme ochutenú kašu.
-
8
Zabalíme každý kúsok do tvaru buchty.
-
9
Potom ju obrátime a v dlani vyťapkáme na 0,5 cm vysoký pagáč. Popicháme vidličkou.
-
10
Pripravíme plech, ktorý sme si vymastili olejom a poukladáme pagáče.
-
11
Upečieme v predhriatej trúbe na spodnej priečke na 200 stupňov 35 minút. Upečené pomastíme olejom.
-
12
Najlepšie chutia ešte teplé. Vyšlo mi 12 kusov pagáčov.
-
13
V reze.
Uznať prácu iného je normálne a nie chŕliť síru.
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...
varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/hladam-recepty/pag%c3%a1%c4%8de/?q=pag%...
www.google.sk/search?q=pag%C3%A1%C4%8De&ie=utf-8&...
Redakcia, upravte prosím názov receptu, sú to plnené posúchy.
www.google.sk/search?q=pos%C3%BAchy&ie=utf-8&...
*
@Terinka55
Čo si mala z chémie? Veľmi dobré to asi nebolo, keď na portál o varení ťaháš síru, možno si tam mala tie číselká z tvojho nicku.
A predstav si, že jednotku, ale to je na Teba asi veľa!
A môžeš vypisovať z ďalšiích 10 "nickov", mne to je "lauter"...
Zrejme uplatňuješ "Podľa seba súdim teba", nečudujem sa, veď kto by potom velebil hviezdy formátu @Afataga a ďalšie, ktorým vytrvalo lezieš...
Robievam "pagáč" jeden, približne z rovnakého množstva múky ako Ty, na celý plech, len si to zjednoduším, cesto rozvaľkám, na polovicu natriem plnku, najčastejšie bryndzovo-zemiakovu, cesto prehnem a zakryjem druhou polovicou a upečiem. Potom pokrájam na štvorce...